• 19 Μαΐου 2024,

Η υπόσχεση του Τάκη Βαμβακίδη στους κατοίκους του Κεχρόκαμπου (video)

 Η υπόσχεση του Τάκη Βαμβακίδη στους κατοίκους του Κεχρόκαμπου (video)

Από τον Κεχρόκαμπο Καβάλας, όπου βρίσκεται για την αυριανή (10/8) παράσταση Νόστος, ρίζα μ’ και κλαδί μ’, ο Τάκης Βαμβακίδης έδωσε μια υπόσχεση στους κατοίκους του ιστορικού, προσφυγικού χωριού όπου χτυπάει η καρδιά του Πόντου.

Όπως είπε ο γνωστός ηθοποιός, μιλώντας στους πιστούς που εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τον Μάιο του 2021, με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (19/5), θα βρίσκεται και πάλι στον Κεχρόκαμπο για να απαγγείλει το επικό ποίημα του Φίλωνα Κτενίδη «Η καμπάνα του Πόντου», μαζί με τον σπουδαίο καλλιτέχνη Αλέξη Παρχαρίδη.

Ο Τ. Βαμβακίδης εμφανίστηκε συγκινημένος όταν κλήθηκε από τον πατέρα Γαβριήλ για να μιλήσει στους πιστούς μετά τη Θεία Λειτουργία. «Εδώ, μέσα στον ιερό αυτόν χώρο, θα αναγνώσουμε, θα απαγγείλουμε, θα αφηγηθούμε την “καμπάνα του Πόντου”, αυτό το “Άξιον Εστί του Πόντου” όπως λέμε», υποσχέθηκε στους παρεβρισκόμενους.

Στη συνέχεια διάβασε ένα μικρό απόσπασμα, ως μια μικρή πρόγευση των όσων θα ακούσουν οι κάτοικοι του Κεχρόκαμπου, τον Μάιο του 2021, σε όλο το χωριό, μέσα από τα μεγάφωνα της εκκλησίας.

  • Με πληροφορίες από Oraiokastro24.gr

πηγή:pontosnews.gr

Διαβάστε επίσης