• 24 Απριλίου 2024,

Ίδια δημοτικά τέλη προτείνει για το 2022 η διοίκηση του Δήμου

 Ίδια δημοτικά τέλη προτείνει για το 2022 η διοίκηση του Δήμου

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας συζητήθηκαν πρώτη φορά τα ανταποδοτικά (δημοτικά) τέλη του Δήμου για το επόμενο έτος (το 2022).

Με σχετικά πρόσφατη την εμπειρία της περσινής συζήτησης και απόφασης, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν είχε χθες μια συνηθισμένη ή και αναμενόμενη πρόταση επί των τελών που ισχύουν. Ουσιαστικά ζήτησε αυξήσεις αλλά επειδή δεν έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου τα τέλη αποφασίζονται και εγκρίνονται, έθεσε και το ενδεχόμενο διατήρησης των υφιστάμενων.

Με περιορισμό των δαπανών της υπηρεσίας. Δέχθηκε κριτική για το ότι δεν έχει ξεκάθαρη πρόταση κι έτσι στο τέλος εγκρίθηκε η ιδέα του περιορισμού των δαπανών. Η χθεσινή απόφαση θα πάει σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να εγκριθεί.

Ενώ το θέμα των δημοτικών τελών ήταν μια απόφαση αποκλειστικά της διοίκησης, με τα δεδομένα στο Δημοτικό Συμβούλιο κι αυτά που έγιναν πέρσι (όπου εγκρίθηκε πρόταση μείωσης των τελών, προερχόμενη από την αντιπολίτευση) η υπόθεση περιπλέκεται αρκετά. Κάπως έτσι κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί στη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης