Βαγγέλης Παππάς: Γεμάτες πετρέλαιο και υδρόθειο οι εγκαταστάσεις των Πετρελαίων

 Βαγγέλης Παππάς: Γεμάτες πετρέλαιο και υδρόθειο οι εγκαταστάσεις των Πετρελαίων

Ο Βαγγελής Παππάς ρωτήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάσταση στα Πετρέλαια.

Απάντησε ενημερωτικά προς τους συναδέλφους του.

Την ίδια περίπου απάντηση έδωσε χθες το πρωί, σε δηλώσεις του στο ράδιο Πρωινή:

«Αυτή την στιγμή πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι οι χερσαίες εγκαταστάσεις είναι γεμάτες με πετρέλαιο και υδρόθειο. Επομένως δεν μπορεί η Ενεργειακή να το αντιμετωπίζει σα να μην υπάρχουν… Μάλιστα λόγω της απουσίας του φυσικού αερίου η ανάμιξη θα έλεγα ότι είναι πολύ μεγάλη σε δηλητήρια. Στην ουσία είμαστε γύρω στο 7% στη λειτουργία, σε υδρόθεια είμαστε στο 46% και μπορεί να ξεπεράσουμε και το 50%.

Που σημαίνει ότι αυτό δεν μπορούμε να το αντιμετωπίζουμε σα να μην συμβαίνει τίποτα. Αυτό το πετρέλαιο όταν έρχεται στις χερσαίες εγκαταστάσεις πηγαίνει για επεξεργασία, την οποία επεξεργασία η Ενεργειακή την έχει σταματήσει. Όταν λέει σταματάω το φυσικό αέριο, σταματάω δηλαδή τις βοηθητικές αυτές λειτουργίες που γίνονται ώστε να οδηγηθεί το πετρέλαιο στους πύργους. Να επεξεργαστεί και να αποθηκευτεί.

Είναι δηλαδή μέσα στα δοχεία και είναι με τη μορφή του δηλητηρίου. Αυτό είναι κάτι το οποίο η ΕΔΕΥ, η εποπτεύουσα αρχή του κράτους, πρέπει να έρθει και να επιβάλλει στην εταιρία και στους εργαζόμενους (για να μην λέτε ότι μονοπωλώ την πλευρά των εργαζομένων)αυτήν ακριβώς την ασφαλή λειτουργία. Τις προδιαγραφές με τις οποίες πρέπει να δουλεύει το εργοστάσιο. Για να είμαστε όλοι ήσυχοι.

Οι εργαζόμενοι, το περιβάλλον, οι πολίτες της περιοχής. Κανονικά αν είμαστε ορθολογιστές έπρεπε να μην υπάρχουν αυτά (στο πετρέλαιο και στο υδρόθειο κτλ). Αλλά υπάρχουν. Υπάρχει και μια πληροφορία από τον ξένο νηογνόμωνα, ότι έχει δηλώσει τις αντιρρήσεις του για να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, νομίζω ότι είμαστε κοντά ώστε να πάρει την πρωτοβουλία το κράτος –η ΕΔΕΥ- και να επιβάλει την ορθολογική λειτουργία των Πετρελαίων».

Διαβάστε επίσης