Ιδού η Ρόδος ιδού και το ….. χωριό !!!

 Ιδού η Ρόδος ιδού και το ….. χωριό !!!

Ετοιμάζεται να ανοίξει η εστίαση αμέσως μετά το Πάσχα και έστω μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αυτών που είχανε κατεβάσει ρολά τους προηγούμενες μήνες επανέρχονται στους χώρους εργασίας τους για να προετοιμαστούνε να υποδεχτούν όπως πρέπει και σύμφωνα με τους κανόνες τους πελάτες τους από τις 3 Μαΐου.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ο ‘Αδωνις δήλωσε ότι όσοι δεν προλαβαίνουν να ανοίξουν στις 3 του μήνα μπορούν να ανοίξουν την επομένη ή μετά από δύο – τρείς ημέρες , όταν θα είναι έτοιμοι.

Ξέρετε δεν είναι και τόσο εύκολο να ανοίξει μία επιχείρηση που ήταν κλειστή 5 μήνες.

Χρειάζεται μία σχετική προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα.

Το καλό είναι ότι αρχές Μαΐου ξεκινάει η εστίαση και τα καφέ και κάνουμε την πρώτη σοβαρή προσπάθεια να επανέλθουμε σε ρυθμούς κανονικότητας.

Διότι αγαπητοί μου αναγνώστες δεν υπάρχει κανονικότητα με κλειστές τις ταβέρνες και τα καφέ.

 

Έχουν ξεκινήσει ήδη οι αυστηροί έλεγχοι σε όλους τους σταθμούς διοδίων για αυτούς που θέλουν παράνομα να αλλάξουν Νομό και να βρεθούν στο αγαπημένο τους χωριό για τις ημέρες του ΠΑΣΧΑ.

Η πιο συνηθισμένη δικαιολογία για την μετακίνηση αυτή είναι ιατρικοί λόγοι άσχετα αν μέσα στο αυτοκίνητο είναι  όλη η φαμίλια και από πίσω κρεμασμένα δύο – τρία ποδήλατα.

Πάντως σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε αυτοί που θέλουν να επιχειρήσουν να βρεθούνε στο χωριό τους τις ημέρες αυτές θα πρέπει να περάσουν από πολλά μπλόκα της τροχαίας.

Να έχετε υπόψη σας ότι όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα τόσο και πιο εντατικοί θα γίνονται οι έλεγχοι.

 

Το μόνο καλό νέο είναι ότι από την Μεγάλη Δευτέρα ο καιρός αρχίζει να βελτιώνεται ουσιαστικά και επιτέλους να γίνεται ανοιξιάτικος γιατί ο Απρίλης μόνο άνοιξη δεν θύμιζε.

Δεν είναι δυνατόν να είμαστε στο τελευταίο δεκαήμερο του Απρίλη και ακόμα να ανάβουμε καλοριφέρ και αιρκοντίσιον.

 

Με κλειστά τα ξενοδοχεία και την εστίαση φαίνεται ότι τα airbnb θα έχουν την τιμητική τους αφού σε όλη την Ελλάδα οι παραθαλάσσιες μονοκατοικίες είναι η καλύτερη επιλογή για όλους αυτούς που θέλουν, μέχρι ένα σημείο βέβαια, να αντικαταστήσουν τις συνθήκες του αγαπημένου τους χωριού που δυστυχώς δεν θα επισκεφτούν ούτε και φέτος για τις ημέρες του Πάσχα.

Η αυλή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να στηθεί το πασχαλινό τραπέζι αλλά και η σούβλα για τους πιο μερακλήδες.

 

Υπομονή και κουράγιο γιατί είμαστε στο τέλος και σίγουρα  τα καλύτερα έρχονται.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης