• 19 Απριλίου 2024,

ΙΕΚ Καβάλας: Συμμετοχή στο «Farmers for future» του Erasmus+

 ΙΕΚ Καβάλας: Συμμετοχή στο «Farmers for future» του Erasmus+

Το Ι.Ε.Κ. Καβάλας συμμετέχει κατά τη διετία 2020-22 στην υλοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, Δράση ΚΑ202, με τίτλο «Innovative agricultural techniques to boost entrepreneurial skills of future farmers» δηλαδή «Καινοτόμες γεωργικές τεχνικές για την ενίσχυση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων των μελλοντικών αγροτών», ακρωνύμιο «Farmers for future» και κωδικό εγκεκριμένου σχεδίου 2020-1-IT01-KA202-008505το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για μια Στρατηγική Συνεργασία για επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση του Ι.Ε.Κ. Καβάλας με πέντε ευρωπαϊκούς οργανισμούς από άλλες χώρες της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα με τεχνικό-επαγγελματικό σχολείο από την κεντρική Ιταλία που είναι και οι συντονιστές της σύμπραξης, καθώς επίσης και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς από τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, τη Λιθουανία και τη Φινλανδία.

Στόχος του έργου είναι να εργαστούμε για βασικές δεξιότητες για ενίσχυση της επιχειρηματικής εκπαίδευσης των αγροτών του μέλλοντος.

Οι δραστηριότητες του έργου που θα πραγματοποιηθεί θα οργανωθούν στις ακόλουθες ενότητες:

  1. Πώς είναι το χώμα μου, ο αέρας μου, η περιοχή μου;
  2. Πώς μπορώ να διατηρήσω το περιβάλλον στη γεωργία και στην κτηνοτροφία;
  3. Τι είναι η καινοτομία στη γεωργία και την κτηνοτροφία;
  4. Πώς μπορώ να ξεκινήσω μια επιτυχημένη και καινοτόμο επιχείρηση στον τομέα της γεωργίας ή της κτηνοτροφίας;
  5. Πώς μπορώ να ελέγξω, να διαχειριστώ, να καινοτομήσω, να βελτιώσω τις επιχειρήσεις;
  6. Η δική μας start-up επιχείρηση!

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ Καβάλας https://iek-kavalas.gr/ και στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://farmersforfuture.eu/ .

Κατά τη διάρκεια του έργου θα παραχθεί πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, προβλέπονται μετακινήσεις σπουδαστών συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, προς και από τις χώρες εταίρους με στόχο τη συνεργασία, την πολιτιστική ανταλλαγή και τη διεύρυνση της κουλτούρας των συμμετεχόντων αλλά και των κοινωνιών από όπου προέρχονται, στα πλαίσια της ενοποιημένης Ευρωπαϊκής κοινότητας.

Η συνεργασία και οι εργασίες έχουν ήδη αρχίσει από τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και τα μέτρα προστασίας εξαιτίας της πανδημίας από τον COVID-19, διεξάγονται μόνο διαδικτυακά.

Με εκτίμηση,

Ιωσηφίδης Γρηγόρης

Διευθυντής ΙΕΚ Καβάλας

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης