Ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Θάσου

 Ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Θάσου

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ αναφορικά με το ταξίδι του στην Αθήνα, τις περισσότερες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας. Εκεί συνάντησε το Γενικό Αρχηγό του Επιτελείου Στρατού και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή. Κατά την άποψη του δημάρχου δεν είναι βέβαιο ότι τα μηχανήματα του στρατού θα αποχωρήσουν εντός των ημερών από το νησί. Ας περιμένουμε και βλέπουμε, είπε χαρακτηριστικά.

Οι ένοπλες δυνάμεις θα εκτιμήσουν την κατάσταση στις καμένες περιοχές της Θάσου και στη συνέχεια θα ανακοινώσουν ποιες εργασίες θα πραγματοποιήσουν τώρα και ποιες θα διακόψουν προκειμένου να επανέλθουν την επόμενη άνοιξη. Είμαι ευχαριστημένος αφού έγινε πολλή δουλειά, σημείωσε ο δήμαρχος Θάσου και ζήτησε τα έργα αντιδιαβρωτικού χαρακτήρα που μελετώνται και χρηματοδοτούνται από το δασαρχείο να αρχίσουν άμεσα. Δήλωσε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κράτους και της κυβέρνησης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πολλές φορές που επιρρίπτουμε ευθύνες στο κράτος δε φταίει μόνο εκείνο. Πρέπει κι εμείς να διαθέτουμε έτοιμες προτάσεις».

Για το δήμο Θάσου το μείζον είναι το «ξεμπάζωμα» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηεμμανουήλ στην περιοχή του Φράγματος Μαριών. Η δουλειά που πρέπει να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση είναι αρκετή γι’ αυτό κι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αρχίσουν οι εργασίες από τα στρατιωτικά μηχανήματα τώρα, να διακοπούν λόγω του χειμώνα και να αρχίσουν εκ νέου την άνοιξη. Όσο για το Υπουργείο Εσωτερικών, σημείωσε πως ήδη υλοποιείται η υπόσχεση Κουρουμπλή για κάλυψη εξόδων έως του ποσού των 150.000 ευρώ. Γρήγορα το ποσό αποδείχθηκε μικρό καθώς οι δαπάνες μέσω τιμολογίων που στάλθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών πλησιάζουν τις 250.000 ευρώ.

 

—————-

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης