• 18 Μαΐου 2024,

Συγκέντρωση υπογραφών από το Σύλλογο Πολυτέκνων

 Συγκέντρωση υπογραφών από το Σύλλογο Πολυτέκνων

Μια διαφορετική διαδικασία υλοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής σε όλες τις εκκλησίες της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων – Νεαπολεως & Θάσου. Ήταν μια πρωτοβουλία της Μητρόπολης που υλοποιήθηκε με τα εκκλησιαστικά συμβούλια κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας Πολύτεκνων Ελλάδος. Σε τοπικό επίπεδο δράση ανέλαβε ο Σύλλογος Πολυτέκνων νομού Καβάλας.

Αυτή την περίοδο προωθείται αλλαγή της νομοθεσίας για την ορολογία σχετικά με την περιγραφή της οικογένειας. Αντί λοιπόν για τα καθιερωμένα, μητέρας – πατέρα – παιδιών, υπάρχει το ενδεχόμενο οι γονείς να αναγράφονται και να αναφέρονται ως «κηδεμόνας Α’» και «κηδεμόνας Β’». Το κείμενο που υπέγραψαν οι πιστοί είχε περιεχόμενο αντίθετο στην αλλαγή της νομοθεσίας και ταυτόχρονα για την εγκυρότητα της διαδικασίας κατέθεταν και τον αριθμό της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Καβάλας Γιάννης Βοϊδης, ενημέρωσε μέσω του ραδιοφώνου της ΠΡΩΙΝΗΣ γι’ αυτή την πανευρωπαϊκή εξόρμηση τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι πολύτεκνοι είναι αντίθετοι στη συμβίωση ανδρών και γυναικών μεταξύ τους. Αγωνιζόμαστε, είπε ο κ. Βοϊδης, να μην αλλάξει η ορολογία για την οικογένεια, εξηγώντας ότι ο τοπικός σύλλογος συγκέντρωσε ήδη 400 υπογραφές και δεν αποκλείεται η πρωτοβουλία να ξεπεράσει ακόμη και τις χίλιες υπογραφές.

Όταν οι υπογραφές από διάφορες χώρες της Ευρώπης θα συγκεντρωθούν, τότε θα αποσταλούν ως διαμαρτυρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ερχόμενη Κυριακή ο Σύλλογος Πολυτέκνων Καβάλας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση ώστε να τιμήσει τους προστάτες του, με θεία λειτουργία που θα τελεστεί την ίδια ημέρα στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως στη συνοικία του Βύρωνα. Χθες ο κ. Βοϊδης είπε ότι με την πολιτική που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση κυνηγά την πολύτεκνη οικογένεια.

 

——————–

 

Διαβάστε επίσης