Ικανοποιημένη για διόδια- τουρισμό και μετρήσεις ρύπανσης η Αναστασία Ιωσηφίδου

 Ικανοποιημένη για διόδια- τουρισμό και μετρήσεις ρύπανσης η Αναστασία Ιωσηφίδου

Η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια κ. Αναστασία Ιωσηφίδου είναι φανερά ικανοποιημένη αυτό το διάστημα. Τρία θέματα δικής της αρμοδιότητας (δικαστική προσφυγή για τα διόδια- τουριστική κίνηση- μετρήσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης) παρουσιάζουν θετική εξέλιξη. Όλα ήταν στο πρόγραμμα της επιχείρησης έγιναν. Η κ. Ιωσηφίδου περιμένει ακόμη καλύτερη επίδοση στην τουριστική κίνηση στο τέλος του Καλοκαιριού. Ετοιμάζει αγωγή αποζημίωσης κατά της Εγνατίας οδού ΑΕ. Αγορά εξοπλισμού για την μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Καρβάλης. «Μας αρκεί που οι εταιρίες γνωρίζουν ότι μετρούμε κι εμείς την κατάσταση στην ατμόσφαιρα» είπε χθες στο ράδιο Πρωινή. Υποσχέθηκε στο θέμα συντονισμό με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Η αρμόδια υπηρεσία της οποίας συγκρότησε επιτροπή παραλαβής των ανταλλακτικών που αγόρασε για να λειτουργήσει πάλι ο δικό της εξοπλισμός σχετικά με την μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Για τα τουριστικά η πρόεδρος της Δημωφέλεια (με αφορμή τα στοιχεία του συνδέσμου Ξενοδόχων) είπε: «Η αύξηση διανυκτερεύσεων στο 5% δεν είναι μικρό ποσοστό. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε την αύξηση από τις διανυκτερεύσεις στα AirBNB. Η αύξηση αυτή δικαιώνει την εξωστρέφεια μας. Προσθέτω ότι σύμφωνα με δικά μας στοιχεία η αύξηση επισκεπτών στο φρούριο για τους μήνες Γενάρης- Ιούλης είναι στο 13,7%. Υπάρχει μεγάλη αύξηση επισκεπτών 60% στο Μουσείο Καπνού κι εξίσου μεγάλη αύξηση στο Πυλοθεραπευτήριο».

Η κ. Ιωσηφίδου σχολίασε τις δικαστικές εξελίξεις στο θέμα των διοδίων στην Παράκαμψη: «Αρχικά εξασφαλίσαμε από το δικαστήριο προσωρινή διαταγή. Αμέσως μετά καταθέσαμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Αυτή πρόσφατα έγινε δεκτή. Άρα απαγορεύεται η συνέχιση των έργων στα διόδια. Σκοπεύουμε να καταθέσουμε και αγωγή. Δεν είχαμε και δεν έχουμε καμία επικοινωνία με την Εγνατία Οδό. Εκτιμώ ότι ακόμη και τώρα ούτε κι αυτοί γνωρίζουν τι θα κάνουν».

Για τα θέματα της ατμόσφαιρας τόνισε:  «Ο σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που νοίκιασε η Δημωφέλεια λειτουργεί από 19 Ιουνίου σε στεγασμένο χώρο του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου, στο κέντρο της Νέας Καρβάλης. Καταγράφει 24 ώρες το 24ωρο. Προχθές λάβαμε νέα απόφαση για παράταση της μίσθωσης του σταθμού έως το τέλος Σεπτέμβρη. Παράλληλα θα υλοποιήσουμε την απόφαση μας να αγοράσουμε δικό μας σταθμό μέτρησης της ρύπανσης».

 

Διαβάστε επίσης