• 25 Απριλίου 2024,

Τον Σεπτέμβρη περισσότερο προσωπικό στο Δήμο Καβάλας

 Τον Σεπτέμβρη περισσότερο προσωπικό στο Δήμο Καβάλας

Στην υπηρεσία Καθαριότητας εργάζονται από την προηγούμενη εβδομάδα εποχιακοί δύο μηνών. Ήταν ευπρόσδεκτοι αφού η υπηρεσία συνέχιζε να παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Ωστόσο η βοήθεια που προσφέρουν είναι προς το παρόν μικρή. Ο κ. Τσουρουκίδης (αντιδήμαρχος) εξήγησε τον λόγο. Όπως είπε, οι νέοι και για δύο μήνες εργαζόμενοι καλύπτουν (στις περισσότερες περιπτώσεις) τις άδειες και τα ρεπό των μόνιμων. Οι οποίοι τόσο καιρό εργάζονταν ακατάπαυστα. Ο Δήμος Καβάλας υπολογίζει σε πραγματική ενίσχυση του δυναμικού του το Φθινόπωρο. Μέσω πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και έναρξης του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Μέχρι τότε υπομονή και για τη διοίκηση και για τα δίκαια αιτήματα των πολιτών.

Για τους νέους εποχιακούς ο κ. Τσουρουκίδης είπε στην Πρωινή: «Η ενίσχυση του προσωπικού με τους 40 εποχιακούς δεν φαίνεται. Αυτό γίνεται επειδή οι μόνιμοι έλαβαν τις άδειες τους και τα ρεπό κι αποχώρησαν προσωρινά από τη δουλειά. Με λίγα λόγια είμαστε πάλι στο σημείο μηδέν. Περιμένουμε το μόνιμο προσωπικό Οκτώβρη ή Νοέμβρη ενώ θα επωφεληθούμε το προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας. Τους περιμένουμε αρχές Σεπτέμβρη».

Σχετικά με την ανακύκλωση ρούχων κτλ ο Αντιδήμαρχος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του: «Η ανακύκλωση των ρούχων, παπουτσιών κτλ πάει πολύ καλά. Στις 15 Σεπτέμβρη η εταιρία θα μας επιστρέψει- όπως αναφέρει η μεταξύ μας σύμβαση- το 20% καθαρό- σιδερωμένο κτλ. Θα προωθήσουμε τα ρούχα αυτά σε συλλόγους για να τα μοιράσουν στους οικονομικά αδύναμους. Σήμερα υπάρχουν 30 τέτοιοι κάδοι. Προσπαθούμε να προμηθευτούμε και να εγκαταστήσουμε ακόμη 10».

Διαβάστε επίσης