• 19 Απριλίου 2024,

Ικανοποιημένοι οι καφεζυθοπώλες, συνεχίζουν τις επαφές με τους τοπικούς φορείς

 Ικανοποιημένοι οι καφεζυθοπώλες, συνεχίζουν τις επαφές με τους τοπικούς φορείς

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε την Πέμπτη ο δήμος Καβάλας έδωσε δημοσιότητα στη συνάντηση της δημάρχου με το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Καφεζυθοπωλών. Το ΔΣ επανήλθε δριμύτερο και ορεξάτο μετά τη γενική συνέλευση και την εκλογική διαδικασία. Η συνάντηση με τη δήμαρχο παρουσίασε ενδιαφέρον καθώς στη διάρκειά της διατυπώθηκαν τα γνωστά αιτήματα οικονομικού χαρακτήρα. Περίπου τα ίδια θέματα για λογαριασμό των καφεζυθοπωλών έθεσε προ μηνών στη Δήμητρα Τσανάκα τόσο η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας όσο και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών.

Η συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο της δημάρχου πραγματοποιήθηκε με την παρουσία ολοκλήρου του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου και με την παρουσία επίσης του αντιδημάρχου Ηλία Καλανταρίδη, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Γραμμένου και του διευθυντή στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου.

Πέραν του εθιμοτυπικού της υπόθεσης, αφού επρόκειτο για την πρώτη επίσκεψη της διοικήσεως του σωματείου στο δημαρχιακό γραφείο, τέθηκαν τα γνωστά αιτήματα. Μείωσης της τιμής του τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου όπου τοποθετούνται τραπεζοκαθίσματα, ίδια τιμή για όλα τα τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνονται από τραπεζοκαθίσματα, περισσότερες δόσεις στην πληρωμή των ποσών και έκπτωση όταν η πληρωμή γίνεται εφάπαξ.

Οι καφεζυθοπώλες διαπιστώνουν ότι ο δήμος Καβάλας εισπράττει περισσότερα χρήματα για τα τραπεζοκαθίσματα από όσα εισπράττει ο ΟΛΚ για τις καφετέριες και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη δική του ζώνη αρμοδιότητας. Φαίνεται ότι με βάση τα όσα πληρώνονται έως και σήμερα είναι εφικτή μια μείωση του τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων έως και 20%. Οι καφεζυθοπώλες θα ήθελαν η συγκεκριμένη μείωση να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Η δήμαρχος κατ’ αρχήν απάντησε θετικά κι εξήγησε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να δεχθεί αιτήματα που αντίκεινται στην κείμενη νομοθεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Τσανάκα υποσχέθηκε να απαντήσει σύντομα στο ΔΣ τα σωματείου. Ικανοποιημένοι αποχώρησαν οι καφεζυθοπώλες από το ραντεβού με τη δήμαρχο, αλλά όπως συζητούν μεταξύ τους θα είναι ακόμη περισσότερο ικανοποιημένοι αν τα αιτήματά τους γίνουν αποδεκτά. Πρόσφατα συζήτησαν τη στήριξη που θα παρέχουν στο αεροπορικό σόου, στη διάρκεια συναντήσεώς τους με τον οργανωτικό διευθυντή Παναγιώτη Γεωργιάδη. Ενώ άμεσα προτίθενται να συναντήσουν και τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας Χρήστο Ηλιάδη.

Διαβάστε επίσης