• 17 Μαΐου 2024,

Ικανοποιημένος ο Κωστής Σιμιτσής από τη συνεργασία του με τον Περιφερειάρχη

 Ικανοποιημένος ο Κωστής Σιμιτσής από τη συνεργασία του με τον Περιφερειάρχη

Με αφετηρία τις ανακοινώσεις Μέτιου και τις αλλαγές στους χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, συζητήσαμε με τον κ. Σιμιτσή κάτι σχετικό.

Τη συνεργασία των δύο παρατάξεων, η οποία ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2019. Ο κ. Σιμιτσής σχολιάζει όσα προηγήθηκαν όπως επίσης τις αλλαγές που αποφασίστηκαν.

Μιλά με καλά λόγια για τον απερχόμενο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη:

«Η συνεργασία μας (με τον κ. Μέτιο) πηγαίνει καλά. Βεβαίως έχει τα σκαμπανεβάσματα της. Είναι αυτονόητο κι αυτό. Άνθρωποι είμαστε. Κάποιες φορές φταίω εγώ, άλλες ο κ. Μέτιος. Η ουσία είναι όμως ότι πηγαίνει καλά. Με όρους πολιτικής ευθύτητας και εντιμότητας. Αυτό σημαίνει ότι τηρείται όσον αφορά τουλάχιστον το ζήτημα των θέσεων.

Σχετικά με το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, το οποίο υπάρχει σε γενικές γραμμές ίδιο σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της ΑΜΘ, είμαι απαισιόδοξος. Θεωρώ ότι με τον παλιό τρόπο, με τις προσλήψεις εποχιακού προσωπικού, δεν γίνεται δουλειά. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να συνεργαζόμαστε με εξωτερικούς συνεργάτες. Π.χ. με ένα γραφείο ιδιωτικό. Σας λέω επίσης ότι όλες οι τεχνικές υπηρεσίες, εκτός ίσως της Δράμας, είναι υποστελεχωμένες. Η τεχνική υπηρεσία της ΠΕ Καβάλας το 2011 είχε περίπου 90 στελέχη και τώρα έχει 30. Πλέον τα άδεια γραφεία στο Διοικητήριο είναι πάρα πολλά. Πρέπει να γίνει σύμπτυξη υπηρεσιών.

Ήδη η διοίκηση ετοιμάζει ένα σχέδιο νέου οργανισμού. Κάποια νέα διεύθυνση πρέπει να δημιουργηθεί, αυτή είναι η διεύθυνση Τουρισμού. Ο κ. Μέτιος δέχθηκε τις εισηγήσεις όλων μας, να αποκτήσει ο τουρισμός δική του διεύθυνση. Παράλληλα και άλλα τμήματα. Είναι υποχρέωση μας λόγω του ΕΣΠΑ. Να γίνει στην Πρόνοια ιδιαίτερο τμήματα για την κοινωνική ένταξη. Για τις που αποφάσισε ο κ. Μέτιος, δεν μπορώ να σχολιάσω αυτούς που μπαίνουν στη διοίκηση.

Θέλω να πω το εξής. Ο Περιφερειάρχης έχει δικαίωμα να δοκιμάσει όλα τα στελέχη του. Κι όλα τα στελέχη έχουν επίσης δικαίωμα να δοκιμαστούν. Να δείξουν αν μπορούν, αν αξίζουν να ασκήσουν διοίκηση. Μέχρι τώρα όλοι οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες που γνώρισα έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ιδιαίτερα ο Κώστας ο Αντωνιάδης. Με τον Κώστα Αντωνιάδη συνεργαστήκαμε πολύ καλά.

Η συνεργασία φέρνει πάντα αμοιβαία οφέλη. Έκανε συλλογική δουλειά. Συχνά μας καλούσε, κι εμένα και τον Αρχέλαο Γρανά. Δεν έκανε του κεφαλιού του. Είμαι σίγουρος ότι συμβουλεύονταν και τα μέλη της δικής του παράταξης. Σε μένα ο Κώστας Αντωνιάδης αφήνει μια πολύ καλή αύρα».

Διαβάστε επίσης