Ικανοποίηση από την έως τώρα τουριστική κίνηση στη Θάσο

 Ικανοποίηση από την έως τώρα τουριστική κίνηση στη Θάσο

Παρά τον συναγερμό του Σαββατοκύριακου, με αφορμή την αλλαγή από πλευράς Ρουμανικής κυβέρνησης, η Θάσο συνεχίζει να βρίσκεται σε άριστη τουριστική κατάσταση.

Όλος ο Ιούλιος είναι ένας πολύ καλός μήνας. Το παραδέχονται άπαντες. Σημειώνουν δε ότι δεν περίμεναν αυτήν την προς το καλύτερο αλλαγή καθώς προέρχονταν από έναν «μουδιασμένο» Ιούνιο και έναν πολύ κακό Μάη.

Κι όμως, τον Ιούλιο όλα άλλαξαν προς το καλύτερο. Κι άλλαξαν πολύ.

Ο κ. Γιάννης Μαρκιανός μίλησε στην Πρωινή για την τουριστική κατάσταση στη Θάσο.

Εξήγησε που υπάρχει μεγάλη προσέλευση και που όχι:

«Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα και ως προς την τουριστική κίνηση στη Θάσο τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα απ’ ότι τα περιμέναμε με τη νεότερη εξέλιξη των Ρουμάνων που μας τοποθέτησαν (την Ελλάδα) στην κίτρινη ζώνη υγειονομικά. Υπήρξε μια αναστάτωση.

Πολλοί θεώρησαν ότι θα υπάρξουν ακυρώσεις και προβλήματα. Αυτό που βλέπουμε μέχρι τώρα και ειδικότερα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είναι ότι δεν έχουν υπάρξει ιδιαίτερα προβλήματα και ακυρώσεις.

Οι ακυρώσεις είναι λίγες. Αυτό είναι ευχάριστο και πάνω σε αυτό βαδίζουμε. Δεν έχουμε επηρεαστεί προς το παρόν και ιδιαίτερα. Αυτήν την περίοδο στη Θάσο υπάρχει πάρα πολύς κόσμος. Προς το παρόν τα πράγματα κυλούν πάρα πολύ καλά.

Σχετικά με τις αφίξεις Εγγλέζων ήταν και παραμένουν ένας γρίφος. Όπως γρίφος ήταν οι αφίξεις τους από την αρχή της σεζόν. Θα δούμε… Οι αφίξεις τους στη Θάσο είναι κάτι για το οποίο δεν μπορούμε να πούμε κάτι σίγουρο.

Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε. Συνεχώς αλλάζουν τα δεδομένα και χωρίς προειδοποιήσεις. Θα δούμε. Ελπίζουμε να έρθουν. Φέτος οι Βούλγαροι στη Θάσο δεν είναι τόσο πολλοί. Δεν έχουν εμφανιστεί φέτος.

Κι έτσι μετά τους Ρουμάνους θα αναφέρουμε τους Σέρβους που δειλά δειλά έρχονται. Άρχισαν να έρχονται οι έλληνες τουρίστες. Αποτελούν ένα σημαντικό μερίδιο. Οι Πολωνοί που έρχονται κι είναι μια καλή αγορά τα τελευταία χρόνια. Ουκρανοί και Μολδαβοί έρχονται επίσης.

Ειδικά οι Μολδαβοί μας αγαπούν πολύ. Είναι μακριά αλλά έρχονται. Κι αυτοί προτιμούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

Διαβάστε επίσης