• 6 Μαΐου 2024,

Ικανοποίηση εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών επειδή ξανάρχισαν οι εξετάσεις

 Ικανοποίηση εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών επειδή ξανάρχισαν οι εξετάσεις

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών του Νομού Καβάλας επειδή οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης όλων των κατηγοριών ξανάρχισαν. Γίνονται καθημερινά.  Αυτό όπως γράφαμε και χθες αφορά την υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας της Καβάλας.  Ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου ο Αντώνης Μαστοράκης μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής. Εξήγησε τι είχε προηγηθεί στην Αθήνα, θύμισε την αναμονή έως και 12 μήνες για να λυθεί η εκκρεμότητα.

Ο κ. Μαστοράκης επιβεβαίωσε ότι οι εξετάσεις γίνονται κάθε μέρα από την περασμένη Τρίτη, φαίνεται δε ότι θα αφορούν ακόμα περισσότερους υποψήφιους οδηγούς την ερχόμενη εβδομάδα. Τότε οι σχολές οδήγησης του Ν. Καβάλας θα είναι πιο έτοιμες σε σχέση με τους μαθητές τους. Όσοι είναι έτοιμοι να δώσουν πρακτική εξέταση.

Ο Σύνδεσμος προγραμματίζει να συναντήσει στην Κομοτηνή τον κ. Μέτιο και να του ζητήσει παράταση της ειδικής διαδικασίας που ισχύει για έναν τουλάχιστον μήνα. Αυτή προβλέπει πραγματοποίηση των εξετάσεων με έναν μόνο εξεταστή.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν περισσότερες επιτροπές εξεταστών άρα θα απορροφηθεί πιο εύκολα και πιο γρήγορα ο μακρύς κατάλογος ενδιαφερομένων να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης. Άνθρωποι που περιμένουν πολλούς μήνες τώρα. Από τον περιφερειάρχη θα συζητηθεί η διαδικασία των εξετάσεων με ένα μόνο εξεταστή να επεκταθεί και μετά το μήνα που αναφέρεται στην ψήφιση του νόμου. Αυτό το δικαίωμα δίδεται στους περιφερειάρχες για τις κατά τόπους υπηρεσίες τους.

 

Διαβάστε επίσης