• 26 Απριλίου 2024,

Ικανοποίηση για τα έργα, κριτική για τις οικονομικές επιδόσεις του Δήμου

 Ικανοποίηση για τα έργα, κριτική για τις οικονομικές επιδόσεις του Δήμου

Χθες το πρωί η πρώην Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιούνταν χθες το απόγευμα.

Η κ.Τσανάκα σχολίασε θετικά την πρωτοβουλία της διοίκησης Μουριάδη να προχωρήσει τη δική της ιδέα και να ζητήσει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για να εκπονηθούν οι πρώτες μελέτες στο έργο κατασκευής νέου κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή του Περιγιαλίου.

«Χαιρετίζω ως θετική εξέλιξη το ότι το θέμα θα απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο. Είναι προς τιμή της διοίκησης που το φέρνει το δημοτικό συμβούλιο αφού θα μπορούσε να το περάσει από την οικονομική επιτροπή μόνο» είπε η κ. Δήμητρα Τσανάκα.

Συμπλήρωσε ότι κατά τη γνώμη της όλα τα μεγάλα θέματα του Δήμου πρέπει να περνούν από το δημοτικό συμβούλιο. Υποστήριξε ότι είναι σημαντικό το συγκεκριμένο έργο καθώς όπως είπε πρέπει να υπάρχει ένα αθλητικό κέντρο στην ανατολική πλευρά της πόλης. Μιας και κοντά στο καινούργιο γυμναστήριο υπάρχουν το κλειστό κολυμβητήριο και το γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη».

Η κ. Τσανάκα ζήτησε να προγραμματιστεί έργο ανακαίνισης του αθλητικού χώρου Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Τόνισε ότι το καινούργιο γυμναστήριο στο Περιγιάλι που θα διαθέτει κλειστή αίθουσα χιλίων θέσεων, θα μπορεί να εξυπηρετεί και πολιτιστικά γεγονότα.

Για αυτό και είπε ότι το έργο πρέπει να μελετηθεί ως ένα πολυμορφικό κτίριο πού φιλοξενώντας και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα μπορεί -όπως είπε-  να κάνει τη διαφορά για την πόλη της Καβάλας.

Στη συνέχεια η  η Δήμητρα Τσανάκα άσκησε κριτική στη διοίκηση Μουριάδη για την κατάσταση στα οικονομικά του Δήμου. Διαπίστωσε -με αφορμή άλλο θέμα της χθεσινής συνεδρίασης- κατάρρευση των εσόδων και ειδικότερα είπε ότι: «Πρέπει να γίνει η δουλειά στην οικονομική υπηρεσία και στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Μας σώζει το ότι το ίδιο διάστημα της πανδημίας έχουμε μειωμένα έξοδα».

Διαβάστε επίσης