• 19 Μαΐου 2024,

Ικανοποίηση Μ. Φρατζεσκάκη για τις εγγραφές

 Ικανοποίηση Μ. Φρατζεσκάκη για τις εγγραφές

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες η πρόεδρος της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Μαρία Φρατζεσκάκη. Μια ημέρα νωρίτερα, στις 10 Ιουνίου έληξε η προθεσμία για τις εγγραφές βρεφών ηλικίας 6 μηνών έως 2,5 ετών και νηπίων ηλικίας 2,5 ετών και έως το έτος 2015.

Οι εγγραφές στους παιδικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Καβάλας είχαν αρχίσει στις 16 Μαΐου. Η κ. Φρατζεσκάκη δεν έκρυψε την ικανοποίησή της καθώς παρά το νέο νόμο για την υποχρεωτική διετή προσχολική εκπαίδευση, οι εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς φαίνεται ότι θα οριστικοποιηθούν μεταξύ των 630 – 650.

Περάσαμε περίοδο αγωνίας, αφού αιφνιδίως πήραν παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς μας, εξήγησε η Μαρία Φρατζεσκάκη, εννοώντας την υποχρεωτική φοίτηση νηπίων κα προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία. Έδωσε σημασία στις παρεμβάσεις που όπως είπε έγιναν εκ μέρους των δημοτικών παιδικών σταθμών. Όπως παραδέχθηκε, αυτές οι παρεμβάσεις έφεραν αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την κ. Φρατζεσκάκη οι περσινές εγγραφές ήταν περίπου 500. εάν αφαιρεθούν πιθανές διπλοεγγραφές τότε το νούμερο διαμορφώνεται μεταξύ των 630 – 650, νούμερο δηλαδή άκρως ικανοποιητικό. Η κ. Φρατζεσκάκη παρατήρησε ότι πέρσι τα νήπια και προνήπια στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ήταν 750. Το γεγονός της περιορισμένης μείωσης του αριθμού κατά την άποψή της σημαίνει ότι το φθινόπωρο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δε θα ζητήσουν επιπλέον προσωπικό, όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια.

Σχετικά με απώλειες από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ η κ. Φρατζεσκάκη προέβλεψε πως θα είναι περιορισμένες. Θα φροντίσουμε ώστε όλοι οι γονείς να είναι ικανοποιημένοι, επεσήμανε η πρόεδρος της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, εννοώντας πως θα γίνει δίκαιη κατανομή των παιδιών, ώστε τα περισσότερα αν όχι όλα να φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς όπου εγγράφηκαν. Για τη διαδικασία κατανομής προβλέπεται συγκρότηση επιτροπής και κατανομή των παιδιών βάσει κριτηρίου μοριοδότησης.

Σε συνέχεια των δηλώσεων της Μαρίας Φρατζεσκάκη, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ και ο πρώην πρόεδρος της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Λεωνίδας Παππάς. Επανέλαβε πως ήταν γκάφα της δημάρχου το γεγονός ότι ο δήμος Καβάλας εντάχθηκε στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και αναρωτήθηκε γιατί η κ. Φρατζεσκάκη δηλώνει ικανοποιημένη. «Δεν είναι όλα καλά», υπογράμμισε ο κ. Παππάς, που βάσει των δικών του υπολογισμών θεωρεί ότι οι απώλειες των παιδιών από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς θα είναι περισσότερες από διακόσιες. Και αντίστοιχα τα χρήματα του ΕΣΠΑ θα είναι θα είναι άνω των 150.000 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης