• 19 Μαΐου 2024,

Ικανοποίηση Σωκράτη Μποζούδη για την παράσταση «Love Love Love» και την πορεία του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

 Ικανοποίηση Σωκράτη Μποζούδη για την παράσταση «Love Love Love» και την πορεία του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Από το περασμένο Φθινόπωρο και ως σήμερα το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας πορεύεται διαφορετικά.

Ο λόγος είναι γνωστός. Η αλλαγή του καλλιτεχνικού διευθυντή. Η νέα πορεία του δημοτικού θεάτρου της Καβάλας ικανοποιεί. Τους Καβαλιώτες που σε κάθε ευκαιρία γεμίζουν το «Αντιγόνη Βαλάκου», τη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ. Τον πρόεδρο κ. Σωκράτη Μποζούδη. Εν τω μεταξύ στα ευχάριστα νέα των ημερών και η υπόσχεση Μέτιου για οικονομική στήριξη τόσο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας όσο και της Κομοτηνής.

Η συνέντευξη Μποζούδη

Ερ: Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο κύκλος των παραστάσεων της παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ “Love, Love, Love”. Πως πήγαμε;

Απ: Πάρα πολύ καλά. Το θέατρο κάθε μέρα ήταν γεμάτο. Αυτό τα λέει όλα.  Άρεσε το έργο στον κόσμο. Κι αυτός μετέδωσε από την αρχή, ότι πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση. Γέμισε το θέατρο και είναι πολύ σημαντικό αυτό για τους συντελεστές και για μας. Είναι πολύ ωραίο να βγαίνουν οι θεατές ευχαριστημένοι απ’ αυτό που παρακολούθησαν. Ο κόσμος είχε ανάγκη να δει θέατρο και εμείς παρουσιάσαμε από την πλευρά μας, μια εξαιρετική παραγωγή. Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι.

Ερ: Θα υπάρξει κάποια συνέχεια με επόμενες παραστάσεις εντός ή εκτός Καβάλας;

Απ: Δε συζητήθηκε προς το παρόν. Υπήρχε από την αρχή μια σκέψη να «μετακινηθεί» το έργο και εκτός Καβάλας αλλά θα το δούμε αυτό στο άμεσο προσεχές διάστημα.

Ερ: Συνεχίζονται και κάποια σεμινάρια που κάνει το ΔΗΠΕΘΕ.

Απ: Συνεχίζονται αυτά. Συνεχίζεται ένα σεμινάριο με εφήβους, το οποίο θα καταλήξει ουσιαστικά σε μια παράσταση, αν μπορέσει να ολοκληρωθεί. Αν την ολοκληρώσουν θα είναι χαρά μας να την παρουσιάσουμε και στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φιλίππων. Γίνεται εξαιρετική δουλειά. Τα παιδιά είναι όλοι ευχαριστημένοι. Τα σεμινάρια όλα ήταν με λίστες αναμονής. Όλοι έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι απ’ όλο τον κύκλο των σεμιναρίων που έγιναν.

Ερ: Μια ευχάριστη είδηση είναι η στήριξη που θα πάρετε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Απ: Επιτέλους με μεγάλη προσπάθεια δική μου και βέβαια και του Δημάρχου, έγινε αντιληπτό από τον Περιφερειάρχη ότι πρέπει να μην είναι μόνο στα χαρτιά η συμμετοχή της Περιφέρειας. Συμμετέχει σε μια προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Καβάλας, το ΔΗΠΕΘΕ και το Υπουργείο και μέχρι τώρα δεν υπήρχε καμία οικονομική συμβολή ενώ όλοι οι άλλοι συνέβαλαν. Έγινε αντιληπτό, βρέθηκαν οι πόροι με προσπάθεια του κ. Μέτιου, τον οποίο ευχαριστούμε. Επίσης ευχαριστούμε για τη συμβολή του τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πολίτη, ο οποίος μεταβίβασε το αίτημα μας για μια ακόμη φορά στην Περιφέρεια. Η συνάντηση στέφθηκε με επιτυχία. Υπάρχει για τα ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και Κομοτηνής, μια συνολική επιχορήγηση 60.000 ευρώ. Είναι η αρχή γιατί θα το εντάξουμε μέσα στην προγραμματική και για τα επόμενα χρόνια. Να υπάρχει δέσμευση συμβολής από την Περιφέρεια. Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί μας ενισχύει. Έχουμε σκοπό αυτά τα χρήματα να τα επενδύσουμε στη μετακίνηση. Αυτό ζητούσαμε πάντα. Τα έξοδα τώρα είναι πολλά στο θέμα της μετακίνησης και εμείς θέλουμε να μετακινήσουμε παραστάσεις και αυτό θα γίνει σε επίπεδο Περιφέρειας.

Ερ: Έχετε λάβει την πρόταση της καλλιτεχνικής διευθύντριας για το Φεστιβάλ Φιλίππων ή ακόμη ετοιμάζεται;

Απ: Ετοιμάζεται. Είναι νωρίς. Υπάρχουν ήδη κάποιες προτάσεις. Δεν είναι έτοιμα όλα τα σχήματα. Είναι νωρίς και για τη δική μας δουλειά, η οποία θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Φιλίππων. Ουσιαστικά τώρα θα ξεκινήσουμε συστηματική δουλειά για να έχουμε έγκαιρα την παρουσίαση του προγράμματος για το Φεστιβάλ Φιλίππων.

Ερ: Βλέπουμε, καταλαβαίνουμε ότι η αλλαγή καλλιτεχνικού διευθυντή επηρέασε θετικά το ΔΗΠΕΘΕ. Μπορούμε να το πούμε πια με ασφάλεια αυτό το πράγμα από το φθινόπωρο μέχρι σήμερα;

Απ: Η παρουσία της κ. Εύας Βαμβακά αποδεικνύεται εξαιρετική.  Είναι μια νέα καλλιτέχνης, μια νέα σκηνοθέτης, με πολλά ακούσματα και με πολλές προσλαμβάνουσες από διάφορα άλλα μέρη και από το εξωτερικό και από την Ελλάδα. Μετέφερε έναν άλλο αέρα. Προσπάθησε να πιάσει το στίγμα της πόλης και τι ήθελε να δει η πόλη σ’ αυτό το διάστημα. Νομίζω ότι το πέτυχε και με τις παραστάσεις τις οποίες έφερε φιλοξενούμενες εδώ οι οποίες γέμισαν με θεατές, ήταν όλες sold out αλλά και με το έργο το οποίο παρουσιάστηκε και ήταν δική μας παραγωγή.

Διαβάστε επίσης