• 19 Μαΐου 2024,

Ικανοποίηση στο δημαρχείο από τις ανακοινώσεις του Χ. Μέτιου

 Ικανοποίηση στο δημαρχείο από τις ανακοινώσεις του Χ. Μέτιου

Η αντιδήμαρχος Καβάλας Ευαγγελία Δρακονάκη μίλησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ σχετικά με τις ανακοινώσεις του περιφερειάρχη αναφορικά με την κατάρρευση της γέφυρας και όσα θα επακολουθήσουν. Σε γενικές γραμμές κι εκφράζοντας τη διοίκηση του δήμου, η κ. Δρακονάκη δήλωσε ικανοποιημένη από τις ανακοινώσεις του Χρήστου Μέτιου την Τρίτη.
Η διαδικασία, τόνισε, μπήκε σε μια καλή σειρά. Ωστόσο συμφώνησε με τον κ. Μέτιο για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών, σημειώνοντας ότι οι 24 μήνες που απαιτούνται προκειμένου να μελετηθεί και να εκτελεστεί το έργο της γέφυρας, είναι το μίνιμουμ χρονικό διάστημα που προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Σύμφωνα με την Ευαγγελία Δρακονάκη, για τις μελέτες και την εκτέλεση του έργου που θα υποδείξουν οι μελετητές, μεσολαβούν οι διαδικασίες του νόμου 4412, δηλαδή οι υποχρεωτικοί χρόνοι αναμονής. Η κ. Δρακονάκη τόνισε ότι η εκπόνηση των δύο μελετών, της στατικότητας του υπολοίπου της γέφυρας και κυκλοφοριακή για την ευρύτερη περιοχή, μπορεί να πραγματοποιείται ταυτόχρονα.

Πάντως οι μελέτες και το έργο που θα υποδειχθεί από αυτές θα απαιτήσουν διαδικασία διαγωνισμού. Είναι αδύνατον να αποφύγουμε τους διαγωνισμούς, επεσήμανε η κ. Δρακονάκη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ποσό που διαθέτει γι’ αυτόν το λόγο η περιφέρεια ΑΜΘ ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ ίσως δεν επαρκέσει.
Η κ. Δρακονάκη δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΠΡΩΙΝΗ ότι τα πέντε εκατομμύρια ευρώ που εξήγγειλε ο Χρήστος Μέτιος στη συνέντευξη τύπου της Τρίτης, αρκούν για τις μελέτες. Έτσι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαιτηθούν επιπλέον χρήματα για το έργο στο σημείο όπου κατέρρευσε η γέφυρα. Όπως φαίνεται η κ. Δρακονάκη κάλυψε πλήρως τον περιφερειάρχη για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών, καθώς μέχρι να λυθεί το πρόβλημα που ανέκυψε στις 9 Νοεμβρίου θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια.
Η Εγνατία Οδός ΑΕ μέσω διαγωνισμού και όλων των προβλεπόμενων στη συγκεκριμένη περίπτωση θα αναζητήσει μελετητές του ιδιωτικού τομέα για τις δύο προς εκπόνηση μελέτες.

Η κ. Δρακονάκη παρατήρησε ότι τέτοιοι υπάλληλοι που μπορούν να εκπονήσουν ειδικές μελέτες όπως αυτές που απαιτούνται, δεν υπάρχουν ούτε στην Περιφέρεια ΑΜΘ αλλά ούτε και στην Εγνατία Οδό ΑΕ.
Σχετικά με τις εξαγγελίες Μέτιου για την μελέτη της περιμετρικής, η κ. Δρακονάκη διευκρίνισε ότι και αυτά τα χρήματα θα είναι της περιφέρειας. Επανέλαβε δε ότι εκείνο που θα επακολουθήσει για την ολοκλήρωση των μελετών θα στηριχθεί πάνω στην εγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων κι έτσι θα ωριμάσει το έργο.

Η κ. Δρακονάκη υπολόγισε ότι για την εκτέλεση του έργου υπολοίπου τμήματος της περιμετρικής οδού Καβάλας θα απαιτηθεί ποσό περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε επίσης