• 29 Μαρτίου 2024,

Ικανοποίηση των εργαζόμενων στα Πετρέλαια από τη συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

 Ικανοποίηση των εργαζόμενων στα Πετρέλαια από τη συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Το μεσημέρι της Τετάρτης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Αθήνα βρέθηκε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων στα Πετρέλαια. Επικεφαλής ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Μανώλης Κελαϊδάκης.

Υπήρξε συνάντηση με τη γενική γραμματέα του υπουργείου κ. Σδούκου και συνεργάτες της, που όπως αποδείχθηκε έχουν συγκροτήσει επιτροπή δύο υπουργείων που ασχολείται με το αίτημα στήριξης των πετρελαίων του Πρίνου. Ο Μανώλης Κελαϊδάκης εκφράζει την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συνάντησης.

Περιμένει το προσεχές διάστημα -αρχές Ιουλίου όπως λέει χαρακτηριστικά- να ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών ο τρόπος που το κράτος θα στηρίξει την εξόρυξη των πετρελαίων στον Πρίνο. Δίνοντας ταυτόχρονα και μία προοπτική για την αξιοποίηση του κοιτάσματος στο «Έψιλον».

Ο Μανώλης Κελαϊδάκης μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής περιγράφοντας το περιεχόμενο της δίωρης περίπου συζήτησης στο υπουργείο.

Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Στη συνάντηση εκτός από την κ. Σδούκου παραβρέθηκαν και συνεργάτες της. Πρώτη φορά είχαμε απέναντί μας μία ομάδα εργασίας από τα δύο υπουργεία (και το Υπουργείο Οικονομικών) που ξέρει το θέμα και ασχολείται με αυτό με σοβαρότητα. Η πρόθεση τους είναι να βοηθήσουν αλλά όχι στα τυφλά. Θέτουν θέματα που και εμάς μας ανησυχούν. Τάσσονται υπέρ της πραγματοποίησης της επένδυσης στο κοίτασμα «Έψιλον». 

Κατά τη γνώμη μου τα αθηναϊκά δημοσιεύματα- αναρτήσεις που έχουν σχέση με το ίδιο θέμα είναι καθοδηγούμενα. Όλοι  όσοι επλήγησαν από τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού ζητούν βοήθεια και επιθυμούν η βοήθεια να υπάρχει από χθες! Ευτυχώς το Υπουργείο ψάχνει το θέμα ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί και να μην επανέλθει.

Κατά τη γνώμη μου η κυβέρνηση το ψάχνει με σοβαρότητα και τελικά θα δώσει λύση μέσω του Υπουργείου Οικονομικών.

Η αλήθεια είναι ότι από το Υπουργείο περίμενα κάτι πιο χειροπιαστ. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας το αναμένω αρχές Ιουλίου. Θα είναι μία βοήθεια προς την εξορυκτική διαδικασία αλλά με εγγυήσεις. Εμείς ως εργαζόμενοι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Προτείνουμε δε όταν θα έχουμε κάτι συγκεκριμένο από την πλευρά της κυβέρνησης να γίνει στην Καβάλα μία συνάντηση- σύσκεψη όλων των τοπικών φορέων που ασχολούνται καθώς είναι ενημερωμένοι με το ίδιο θέμα».

 

Διαβάστε επίσης