• 26 Απριλίου 2024,

Κλείνει το «κινέζικο» δίπλα στο δικαστικό μέγαρο

 Κλείνει το «κινέζικο» δίπλα στο δικαστικό μέγαρο

Πριν από λίγες μόνο ημέρες σημειώναμε την έναρξη λειτουργίας στην Καβάλα ενός ακόμη καταστήματος πώλησης κινέζικων προϊόντων. Όπως γράφαμε, αυτό βρίσκεται στο Περιγιάλι.

Προχθές παλαιότερο ίδιο κατάστημα πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου ανακοίνωσε ότι κλείνει! Τοποθέτησε σχετικές επιγραφές στη βιτρίνα του (φωτογραφία)!

Συνοδεύει την γνωστοποίηση με έκπτωση 50% σε όλα του τα προϊόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες το κατάστημα (πολλών τετραγωνικών μέτρων) επιχείρησε να μειώσει το ενοίκιο που πληρώνει.

Η διαπραγμάτευση με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου καταλαβαίνουμε ότι δεν είχε αποτέλεσμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το κατάστημα θα διακόψει τη λειτουργία του το αργότερο τον Σεπτέμβρη. Ως τότε θα προσπαθήσει να διαθέσει με την προαναφερθείσα έκπτωση τα περισσότερα προϊόντα του. Ταυτόχρονα από τον Σεπτέμβρη θα διατεθεί προς ενοικίαση το συγκεκριμένο μεγάλο κατάστημα, κατάλληλο και για σούπερ μάρκετ (αν και στην περιοχή λειτουργεί ήδη σούπερ μάρκετ του Σκλαβενίτη).

Άλλα νέα από την αγορά έχουν ως εξής: Η τοπική εταιρία Ανανιάδης ετοιμάζει στον Άγιο Νικόλαο δύο καταστήματα. Ανακαινίζει τον χώρο που παραδοσιακά χρησιμοποιεί (κοντά στην εκκλησία) ενώ ακριβώς δίπλα δοκιμάζει κάτι καινούργιο. Το ονομάζει street food. Στο μεγάλο της κατάστημα εκτός από αλλαντικά και τυροκομικά προϊόντα θα έχει και τραπεζοκαθίσματα. Για μια μικρή στάση και προσφορά των προϊόντων που την κάνουν γνωστή σε όλη την Ελλάδα.

Το street food θα βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Θα είναι κάτι διαφορετικό για την πόλη. Στην ίδια πάνω κάτω περιοχή του Αγίου Νικολάου, σε ένα μικρό γωνιακό χώρο, ετοιμάζεται κατάστημα εστίασης όπου θα προσφέρονται κυρίως κοκτέϊλ. Ψητοπωλείο λέγεται ότι προετοιμάζεται στην οδό Κ. Τσολάκη  (κοντά στο ΕΥΚ) ενώ στην οδό Α. Στάνη όπου λειτουργούσε μίνι μάρκετ μπακάλικο άρχισαν οι εργασίες για να επανέλθει μια παρόμοια επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πρέπει τέλος να σημειώσουμε ότι στην αγορά της Καβάλας είναι υπό πώληση αρκετές επιχειρήσεις. Όλων των ειδών και κατηγοριών. Σε αρκετές περιπτώσεις αυτό γνωστοποιείται, αλλού γίνεται γνωστό μόνο από στόμα σε στόμα αφού φέρεται να είναι μυστικό. Αν ψάξει κάποιος προσεκτικά καταλαβαίνει ότι τελικά είναι υπό πώληση ακόμη και γνωστές επιχειρήσεις της Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης