• 20 Απριλίου 2024,

Ικανοποίηση Τσουρουκίδη για τους ανοικτούς δρόμους

 Ικανοποίηση Τσουρουκίδη για τους ανοικτούς δρόμους

Θέματα που σχετίζονται με την κακοκαιρία των ημερών απασχόλησαν τη χθεσινή ενημερωτική εκπομπή του ραδιοφώνου της ΠΡΩΙΝΗΣ. Από τη συχνότητα μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σπύρος Προυσαεύ, που περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στα χωριά της δημοτικής ενότητας Φιλίππων.

Όπως εξήγησε έγινε παρέμβαση εκ μέρους του Δήμου Καβάλας προκειμένου να λυθούν τα βασικά προβλήματα, ωστόσο παραπονέθηκε διότι δεν είχε μοιραστεί αλάτι στα δημοτικά διαμερίσματα προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν οι κάτοικοι ως λύση του παγετού στους μικρότερους δρόμους κάθε χωριού. Χθες διατυπώθηκαν παράπονα για το δρόμο προς τις Κορυφές και το Βουνοχώρι, ενώ και χθες σημειώνονταν διαμαρτυρίες για το νερό στο Πολύνερο.

Ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ: «Περιμένοντας τις προηγούμενες ημέρες το κύμα κακοκαιρίας εκτιμώ ότι τελικά αντιδράσαμε καλά. Σε γενικές γραμμές ανταποκριθήκαμε θετικά. Κάναμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τη δουλειά μας. Πρέπει να συγχαρώ το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας που εργάστηκε κανονικά παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Αναφορικά με τον ισχυρισμό του κ. Προυσαεύ, ότι δεν υπήρχαν ποσότητες αλατιού στα χωριά, απαντώ ότι αλάτι υπήρχε αρκεί κάποιος να κατέθετε στο σχετικό αίτημα στο Δήμο Καβάλας».

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις των επόμενων ημερών η θερμοκρασία σταδιακά θα αρχίσει να ανεβαίνει. Πάντως, το πρόβλημα φαίνεται πως θα παραμείνει, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σχεδόν μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Ο Δήμος Καβάλας χθες εργάστηκε εκεί όπου δεν είχε προλάβει να παρέμβει το Σαββατοκύριακο, ρίχνοντας αλάτι κι έχοντας να αντιμετωπίσει κυρίως το πρόβλημα του παγετού.

Διαβάστε επίσης