• 20 Απριλίου 2024,

Ήλια Ρωσσιάδου: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε περήφανη την πόλη» 

 Ήλια Ρωσσιάδου: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε περήφανη την πόλη» 

Τον Αύγουστο του 2020 η Ηλία Ρωσσιάδου άφησε τη ΧΑΝΘ για να έρθει στην Καβάλα, προκειμένου να φορέσει τη φανέλα της γυναικείας ομάδας Βόλεϊ του ΑΟΚ.

Η 22χρονη πανύψηλη κεντρική πρόλαβε να παίξει πέρσι μόνο ένα παιχνίδι πρωταθλήματος αφού είχαμε τη διακοπή λόγω covid. Φέτος ανανέωσε η συνεργασία της και συνεχίζει στον ΑΟΚ.

Η ίδια μίλησε στην Αθλητική Πρωινή για τους στόχους που έχει ο ΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα το οποίο ξεκίνησε το Σάββατο ενώ αναφέρθηκε στο πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα κάτι το οποίο μέτρησε πολύ στην απόφαση της, να συνεχίσει εδώ στην Καβάλα, όπου μάλιστα έχει και συγγενικά πρόσωπα.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Τι εύχεσαι για το νέο πρωτάθλημα που ξεκίνησε το Σάββατο;

Απ: Εύχομαι μόνο επιτυχίες. Υγεία, καλή θέληση και δύναμη. Να μην έχουμε τα περσινά όπου παίξαμε μόνο μια αγωνιστική, να έχουμε τη στήριξη του χρόνου και πάνω απ` όλα αυτό που κάνουμε να το διασκεδάζουμε.

Ερ: Ποιες είναι οι φιλοδοξίες της φετινής ομάδας; Έχει έρθει στο ρόστερ μια πολύ έμπειρη ξένη παίκτρια η οποία ανεβάζει το επίπεδο.

Απ: Κατά βάση είμαστε μια νεανική ομάδα η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα κορίτσια των Ακαδημιών. Πήραμε τη Μαρίνα η οποία θα μας ενισχύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πάντως η βάση είναι τα κορίτσια από τα τμήματα υποδομής, τα οποία τα «δουλεύει» ο προπονητής αρκετά χρόνια. Πιστεύω ότι έχουμε δέσει αρκετά σαν σύνολο και θα έχουμε αρκετές επιτυχίες. Ο στόχος μας είναι να παραμείνουν στην κατηγορία και να τερματίσουμε από την 5η θέση και πάνω.

Ερ: Δεν υπάρχει στο μυαλό σας, η σκέψη της ανόδου στη μεγαλύτερη κατηγορία;

Απ: Η άνοδος πάντα βρίσκεται στους στόχους μας και στο μυαλό μας αλλά μην πετάμε στα σύννεφα. Μετά απ` όσα έγιναν πέρυσι με την διακοπή του πρωταθλήματος και των αγωνιστικών υποχρεώσεων για πολλούς μήνες θέλουμε απλά να τερματίσουμε σε μια πολύ καλή θέση. Να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε και σιγά-σιγά να έχουμε στο μυαλό μας μια μεγαλύτερη κατηγορία.

Ερ: Πως θα είναι το πρωτάθλημα; Θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα;

Απ: Εχουμε μελετήσει αρκετά τις αντίπαλες ομάδες. Εχουμε κάνει αρκετά φιλικά, οπότε έχουμε μια εικόνα για το πρωτάθλημα. Θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα γκρουπ με τρεις δυνατές ομάδες το οποίο θα ξεχωρίσει. Θα γίνει ένα δυνατό πρωτάθλημα. Δεν αγχωνόμαστε ιδιαίτερα.

Ξέρουμε ότι θα είναι ένα καλό πρωτάθλημα στο οποίο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Ερ: Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι έρχεται και είναι μια τη Νέα Γενιά. Τι μπορούμε να πούμε για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση; Μίλησε μας και για την πρεμιέρα απέναντι στη Νίκη Αλεξανδρούπολης.

Απ: Δεν έχουμε πολλά να πούμε γιατί είναι νωρίς ακόμη. Θα δούμε συν το χρόνο τη δυναμικότητα των ομάδων. Το πρωτάθλημα δεν έχει καμία σχέση με τα φιλικά. Από εκεί και πέρα υπάρχει αισιοδοξία την οποία έχουμε σε κάθε ματς. Θα μπούμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε, αυτό που έχουμε δουλέψει στην προπόνηση. Εχουμε πάντα ένα πλάνο και αυτό θα ακολουθήσουμε. Μέσα στην Αλεξανδρούπολη, πετύχαμε μια καλή νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ήταν μια πολύ δυνατή ομάδα η Νίκη.

Τηρήσαμε αυτά που κάναμε στην προπόνηση και ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε στο tie break.

Σαφώς υπάρχει ικανοποίηση από τη νίκη. Πάντα το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Ευχαριστούμε την αντίπαλη ομάδα για τη φιλοξενία. Τώρα κοιτάμε το ματς που έρχεται με τη Νέα Γενιά.  Θέλουμε τον κόσμο να έρθει και να μας βοηθήσει με την παρουσία του.

Ερ: Πέρσι πρόλαβες να παίξεις μόνο ένα παιχνίδι με τον ΑΟΚ,  αφού στη συνέχεια διακόπηκε το πρωτάθλημα. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν να παραμείνεις και πάλι στο ρόστερ της ομάδας;

Απ: Το κλίμα της ομάδας, ήταν το βασικότερο στοιχείο που με οδήγησε στο να παραμείνω. Επίσης έχω συνεργαστεί με τον κ. Μπαλασά και παλαιότερα στις Εθνικές ομάδες και τα κλιμάκια στη Θεσσαλονίκη.

Αγαπώ υπερβολικά τις συμπαίκτριες μου. Δεθήκαμε πάρα πολύ οπότε αποφάσισα να παραμείνω και για δεύτερη χρονιά. Το κλίμα είναι υπερβολικά οικογενειακό. Είναι σαν να παίζω χρόνια στην ομάδα. Είμαστε μια οικογένεια.

Ερ: Το γυναικείο τμήμα Βόλεϊ του ΑΟΚ, έχει μια παράδοση στα πρωταθλήματα. Αυτό προσδίδει σε σας και μεγαλύτερες ευθύνες;

Απ: Είναι σίγουρα μια ευθύνη. Είναι τιμή που συνεχίζουμε την παράδοση. Για αυτό δίνουμε και τον καλύτερο μας εαυτό, σε κάθε προπόνηση, σε κάθε ματς. Προσέχουμε μέσα στα αποδυτήρια να έχουμε το καλύτερο δυνατό  κλίμα για να βγει αυτό μέσα στο γήπεδο.

Ερ: Είναι παραμελημένο το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας;

Απ: Στεναχωριέμαι λίγο. Πριν έπαιξα σε ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας και υπήρχε περισσότερη δημοσιότητα με μεταδόσεις κτλ. Ερχόταν ο κόσμος στο γήπεδο, υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ.

Είναι μια ερασιτεχνική κατηγορία η Α2 αλλά ωστόσο είναι πολύ δυνατή. Σιγά-σιγά θα ανέβει και άλλο η Α2 κατηγορία.

Ερ: Συμμετέχουν και καλά ονόματα, καλές παίκτριες;

Απ: Σίγουρα συμμετέχουν πολλές καλές παίκτριες μετά τις ανακατατάξεις που έγιναν με τον κορωνοϊό. Πολλοί καλοί προπονητές, καλές αθλήτριες.

Οι περισσότερες ομάδες έχουν παίκτριες οι οποίες παίζουν χρόνια μαζί.  Οπότε θα είναι ένα πολύ δυνατό, το οποίο αξίζει να βλέπει ο κόσμος.

Ερ: Ποια είναι η υπόσχεση της Ήλιας για τη φετινή χρονιά;

Απ: Θέλω να υποσχεθώ ότι θα παίζουμε πάντα για τη νίκη. Όλες μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Από την πιο μικρή, μέχρι την πιο μεγάλη. Από τον προπονητή και το τελευταίο άτομο στο γήπεδο που θα έρθει να μας πει ένα μπράβο απ`έξω.

Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε περήφανη την πόλη. Να χαίρεται ότι έχει μια τέτοια ομάδα Βόλεϊ.

Ερ: Θέλεις να κάνεις ένα κάλεσμα στον κόσμο για τον πρώτο εντός έδρας παιχνίδι;

Απ: Προσκαλώ όλο τον κόσμο να έρθει το Σάββατο να μας στηρίξει και εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τους  κάνουμε περήφανους.

Διαβάστε επίσης