• 25 Απριλίου 2024,

Επιστολή της Ένωσης Γονέων Δήμου Καβάλας στην Υπουργό Παιδείας

 Επιστολή της Ένωσης Γονέων Δήμου Καβάλας στην Υπουργό Παιδείας

ΠΡΟΣ: Αξιότιμη Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως

ΚΟΙΝ: Αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Αξιότιμο Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας κ. Ιωάννη Πασχαλίδη

Αξιότιμο Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας κ. Μακάριο Λαζαρίδη

Αξιότιμη Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας κ. Σουλτάνα Ελευθεριάδου

ΘΕΜΑ: Συγχωνεύσεις τμημάτων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Καβάλας


Όπως γνωρίζετε από τις 15 Σεπτεμβρίου η Π.Ε. Καβάλας έχει χαρακτηριστεί ως «κόκκινη» περιοχή στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Ο χαρακτηρισμός αυτός συνέπεσε με την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, γίνονται συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Οι αποφάσεις αυτές έρχονται να διαταράξουν τη σχολική ζωή και την εκπαιδευτική διαδικασία και έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και σοβαρές αντιδράσεις μεταξύ των γονέων.

Οι μαθητές, τα παιδιά μας, από την έναρξη της επαναλειτουργίας των σχολείων εν μέσω πανδημίας, έχουν τηρήσει όλα τα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου, αναγκάζονται να βρίσκονται σε αίθουσες 27 ατόμων, μέσα στις οποίες είναι αδύνατο να τηρηθούν τα μέτρα προφύλαξης και ιδιαίτερα οι αποστάσεις. Περαιτέρω, με τις συγχωνεύσεις αυτές υποβαθμίζεται και η ποιότητα των μαθημάτων.

Οι παραπάνω αποφάσεις, σε συνάρτηση με το νέο μέτρο 50%+1 μαθητής για την αναστολή λειτουργίας τμήματος, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των μαθητών και των οικογενειών τους με αποτέλεσμα την πιθανή εξάπλωση της πανδημίας. Στην περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων στα σχολεία, θα ανασταλεί η λειτουργία τους και η τοπική μας κοινωνία, που έχει ταλαιπωρηθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα, θα βρεθεί για ακόμα μία φορά σε δυσχερή θέση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητούμε την παρέμβασή σας προκειμένου να ανακληθούν οι αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων στα σχολεία του Δήμου Καβάλας και να συνεχισθεί ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μαριάννα Δρόσου Κακαγιάννη

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικόλαος Σιδηρόπουλος

Διαβάστε επίσης