• 16 Μαΐου 2024,

Ηλίας Μιχελίδης: « Αλλάζει η ψυχολογία μας με τις δυο συνεχόμενες νίκες»

 Ηλίας Μιχελίδης: « Αλλάζει η ψυχολογία μας με τις δυο συνεχόμενες νίκες»

Δηλώσεις για τη νίκη της ομάδας του, μέσα στην έδρα του Αρη Ζυγού αλλά και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, έκανε στους 93,7 ο προπονητής του Ναζιανζού Νέας Καρβάλης Ηλίας Μιχελίδης.  Αναλυτικά.

Ερώτηση: Πόσο πολύτιμη είναι η νίκη του Ναζιανζού μέσα στο Ζυγός, όσον αφορά την υπόθεση της παραμονής στην Α` κατηγορία;

Απάντηση: Σίγουρα ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς της νίκης.  Όπως και το προηγούμενο που παίζαμε στις Κρηνίδες.  Κάναμε δυο νίκες συνεχόμενες και ανέβηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό η ψυχολογία.  Αυτό ήταν το πρόβλημα μας, στα προηγούμενα ματς. Σιγά- σιγά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε και άλλα καλά αποτελέσματα αλλά παράλληλα να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο.

Ερώτηση: Υπάρχει μια διαφορά ασφαλείας 7 βαθμών από το Βυζάντιο, θεωρείς ότι μπορεί να μεγαλώσει περισσότερο;

Απάντηση: Δεν κάναμε τίποτα ακόμη. Δεν πάει να πει τίποτα που κάναμε δυο συνεχόμενες νίκες. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Κάθε εβδομάδα αλλάζει η βαθμολογία. Εγώ έχω πει στα παιδιά ότι μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι θα πρέπει να διεκδικήσουμε όλα τα αποτελέσματα με όποια ομάδα παίζουμε. Όπως κερδίζουμε εμείς, έτσι θα κερδίζουν και οι άλλες ομάδες. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν υποτιμάμαι τις ομάδες που είναι πιο κάτω από μας, στη βαθμολογία. Πιστεύω ότι θα κόψουν βαθμούς. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί για να μην έχουμε κανένα θέμα.

Ερώτηση: Πόσους βαθμούς χρειάζεται μια ομάδα για να παραμείνει στην κατηγορία;

Απάντηση: Είναι κρίμα για τον Κεραυνό που είναι σε αυτή τη θέση ενώ  θεωρώ ότι όλες οι ομάδες προσπαθούν για το καλύτερο. Δεν τα παρατάει καμία ομάδα. Δε κάνω σχέδια για το πόσους βαθμούς θα χρειαστούμε. Απλά κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Παίζουμε τώρα με τον Αετό Ορφανού, που είναι η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία. Αυτό δείχνει και η βαθμολογική θέση που κατέχει.  Θα προσπαθήσουμε όλη την εβδομάδα να κάνουμε αυτό που πρέπει στην προπόνηση για να διεκδικήσουμε ακόμη και τους 3 βαθμούς. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο.

Ερώτηση: Υπήρχε ένα ρίσκο όταν ανέλαβες  της ομάδα της Καρβάλης  μετά τον Παναγιώτη Χρυσαλίδη. Το φοβήθηκες αυτό το ρίσκο; 

Απάντηση:  Εχω πάρει πολλά μαθήματα από τη ζωή μου και μου αρέσει το ρίσκο. Πριν πάω στην ομάδα της Καρβάλης, πήγα είδα ένα παιχνίδι και είδα κάποιες δυνατότητες που έχουν αυτά τα παιδιά. Πιστεύω ότι ακόμη και τώρα οι ίδιοι δεν έχουν καταλάβει τις δυνατότητες που έχουν ως ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ομάδας που ότι χρειαζόμαστε είναι κοντά μας.  Δεν έχω κανένα παράπονο, ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά. Αυτό βγαίνει και μέσα στην πορεία της ομάδας. Από τη στιγμή που όλοι είναι κοντά μας, τα παιδιά προσπαθούν για το καλύτερο.

Ερώτηση: Ποιες είναι οι διαφορές της εποχής που ξεκινούσε ο Ηλίας Μιχελίδης το ποδόσφαιρο με την τωρινή; Λένε ότι τότε έβγαιναν περισσότερα ταλέντα.

Απάντηση: Τότε βγαίνανε μεγαλύτερα ταλέντα. Το ποδόσφαιρο ήταν διαφορετικό και τα παιδιά προσπαθούσαν για το καλύτερο, να πάνε σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Τώρα τα παιδιά δεν έχουν αυτό το κίνητρο. Τα έχουν φορτώσει  με πολλά πράγματα. Είναι οι διαφορετικές οι εποχές. Ξεκινάνε από πολύ νωρίς τα παιδιά με φροντιστήρια και πολλά άλλα.

Δεν προλαβαίνουν να κοιτάξουν το ποδόσφαιρο. Στα 18 που είναι να κάνουν το άλμα και να πάνε σε μια μεγαλύτερη ομάδα, σταματάνε το ποδόσφαιρο για να κοιτάξουν τις σπουδές τους.

Κοιτάνε το μέλλον τους, εκτός ποδοσφαίρου, οπότε χάνονται μεγάλα ταλέντα.  Φυσικά οι συνθήκες τώρα και όσον αφορά τα γήπεδο, είναι πολύ καλύτερες.

Ερώτηση: Τι θυμάσαι περισσότερο από την εποχή που έπαιξες στον ΑΟΚ; Κάποιο παιχνίδι συγκεκριμένα;

Απάντηση: Θυμάμαι το παιχνίδι που δώσανε το πέναλτι στον Ολυμπιακό με τον Αλεξανδρή. Διαιτητής ήταν ο Καζναφέρης. Ηταν κρίμα γιατί σε εκείνο το ματς είχαμε προσπαθήσει πάρα πολύ. Παίζαμε με την καλύτερη ομάδα της ομάδας αλλά δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα.

 

 

Διαβάστε επίσης