Απο σήμερα Πέμπτη η Καβάλα ζεί σε ρυθμούς ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη η οποία έχει προγραματιστεί για το Σαββατοκύριακο.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο το πρωί γύρω στις 10, βάση προγράμματος, και θα τελειώσουν την Κυριακή.
Οι εκδηλώσεις θα είναι διημέρου και ίσως στον τελικό προυπολογισμό των 12.000 ευρώ θα πρέπει να προσθέσουμε και τις ομπρέλες που θα πρέπει να μοιράσουμε σε όλους, και στους επίσημους καλεσμένους αλλά ίσως και σε όσους κατέβουν στην κεντρική πλατεία για την παρακολουθήσουν , αφού σύμφωνα με την πιο πρόσφατη πρόβλέψη της ΕΜΥ ο καιρός θα είναι βροχερός.
Γενικότερα το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι δύσκολος , άστατος και υγρός.
Οσο αφορά τα 12 χιλιάρικα που θα κοστίσει το WELCOME της Καβάλας στο νέο Μητροπολίτη θέλω να επαναλάβω οτι είναι ένα ποσό πολύ νορμάλ μπροστά σε αυτά που έχουν ξοδευτεί για άλλες εκδηλώσεις που σίγουρα δεν είχαν και τόσο μεγάλη σημασία.
Θέλω δηλαδή να σας πω οτι το ιστορικό των πρόσφατων εκδηλώσεων που έχουν γίνει στην Καβάλα και των χρημάτων που έχουν ξοδευτεί τα 12 χιλιάρικα της εκδήλωσης της ενθρόνισης ακούγονται πολύ νορμάλ.
Όλοι αυτοί που υποστηρίζουν οτι ήταν προτιμότερο να δοθούν αυτά τα λεφτά σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη θα έπρεπε να το λένε αυτό για όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη αυτή.
Γιατί δεν είπανε τα ίδια και για την διοργάνωση του Cosmopolis ή την διοργάνωση του Ράγκμπι ;
Νομίζω οτι η προσέγγιση του θέματος με αυτό τον τρόπο είναι άδικη.
Τίποτα το καινούργιο και το τρομερό απο τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα που μίλησε προχθές στην Κομοτηνή και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν αλλά δεν είπε κάτι που ακούγαμε για πρώτη φορά.
Η δουλειά ήταν “ κατούρα να φύγουμε …”
Αφήστε που έστειλε το μήνυμα στους εργαζομένους της ΒΦΛ που είναι εδώ και μήνες εκτός εργοστασίου οτι θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν τα κουμάντα τους με τον ίδιο τον Λαυρεντιάδη όσο η κυβέρνηση θα ψάχνει (;) να βρει τον καινούργιο Στρατηγικό Επενδυτή.
Αυτόν τον Στρατηγικό Επενδυτή τον ψάχνει απο τους πρώτες μήνες της σύγκρουσης του Λαυρεντιάδη με τους εργαζόμενους αλλα ακόμα δεν τον έχει βρεί.
Αφήστε που μου δίνεται η εντύπωση οτι τον Στρατηγικό αυτό Επενδυτή τον θυμάται μόνο όταν έχει απέναντι του τους εργαζομένους.
Μέσα σε όλα έχουμε και τον επαναληπτικό γύρο στην εκλογική διαδικασία της ανάδειξης του προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα είναι ή η Φώφη ή ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Είναι γεγονός οτι οι τόνοι ανάμεσα στους δύο υποψηφίους ανεβαίνουν όσο πλησιάζουμε στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής αλλά η Δευτέρα θα τους βρεί αγκαλιασμένους έτοιμους να ανασυγκροτήσουν την μεγάλη δημοκρατική παράταξη.
Το θέμα είναι ποιοί θα μείνουν για να συμμετάσχουν σε αυτή την διαδικασία αφού ήδη στο ΠΟΤΑΜΙ μετά τον αποκλεισμό του Θεοδωρακη απο τον δεύτερο γύρο υπήρξαν φωνές μελών του κόμματος που θέλουν αλλαγή προέδρου και συνέχιση της αυτόνομης πορείας του.
Τέλος ο δε Ανδρουλάκης δήλωσε προχθές οτι δέχτηκε σοβαρές πιέσεις προκειμένου να μην κατέβει στον δεύτερο γύρο και να αφήσει την Φώφη να γίνει η αρχηγός.
Πόσο δημοκρατικά μου ακούγονται όλα αυτά ρε παιδί μου σε μια διαδικασία εκλογής προέδρου για ένα φορέα άκρως δημοκρατικό.
Τα αίτια του θανάτου του Μέγα Αλέξανδρου που δεν ήταν αιφνίδιος μελετήσανε Αμερικανοί Επιστήμονες οι οποίοι και καταλήξανε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα :
Αμερικανοί επιστήμονες που ασχολήθηκαν με τον θάνατό του διεξοδικά αναφέρουν πως οφειλόταν σε αλκοολική ηπατοπάθεια, δηλητηρίαση με αρσενικό ή στρυχνίνη, ηπατίτιδα, περιτονίτιδα, σαλμονέλωση, τραυματισμό και φλεγμονή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πολίτης”, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Ρόμπιν Λέιν-Φοξ, που υπήρξε σύμβουλος του Ολιβερ Στόουν σε θέματα ιστορίας της ταινίας του, αναφέρει πως δεν είναι γνωστά τα αίτια του θανάτου του Αλέξανδρου.
“Από προσωπική έρευνα και με την πολύτιμη συμβολή του αείμνηστου καθηγητή της Χειρουργικής Χαράλαμπου Σμπαρούνη επάνω στα συμπτώματα της πάθησης που προκάλεσε τον θάνατο του Αλέξανδρου οδηγηθήκαμε στην πιθανότερη αιτία που τον προκάλεσε. Ξέρουμε ότι αυτά κράτησαν 14 ημέρες γιατί ο θάνατός του δεν ήταν αιφνίδιος. Ας τα παρακολουθήσουμε”, αναφέρει ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Νίκος Παπανικολάου.
Την πρώτη ημέρα, 31 Μαΐου (15 Δαισίου) 323 π.X., ύστερα από βαρύ φαγητό και οινοποσία, αισθάνθηκε έντονο πόνο στην κοιλιά και στον θώρακα, που τον ακολούθησε εμετός, ρίγος και πυρετός. Τη δεύτερη ημέρα αισθάνθηκε εξάντληση, που δεν τον δυσκόλεψε το βράδυ να φάει και να πιει ώσπου να μεθύσει.
Ο πόνος στην κοιλιά συνεχίστηκε με αντανάκλαση στον ώμο. Ο πυρετός και το ρίγος εξακολούθησαν.
Την τρίτη ημέρα ο πυρετός παρέμεινε υψηλός και συνοδεύτηκε από ιδρώτα, ρίγος και σωματική κατάπτωση. Την τέταρτη, πέμπτη, έκτη και έβδομη ημέρα η κατάσταση επιδεινώθηκε και, άρρωστος, δεν είχε καλή επικοινωνία. Την όγδοη έφτασε σε προκωματώδη κατάσταση που κράτησε ως τη δωδεκάτη ημέρα.
Αυτά τα λίγα και για σήμερα.
Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και πονηροί.
Σίγουρα θα πάμε καλύτερα στο άμεσο μέλλον.
με το 1 με το 2 με το 3 :
ΑΛΟΡΑ !