Είμαστε έτοιμοι για τον επαναληπτικό !

 Είμαστε έτοιμοι για τον επαναληπτικό !

Απο σήμερα Πέμπτη η Καβάλα ζεί σε ρυθμούς ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη η οποία έχει προγραματιστεί για το Σαββατοκύριακο.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο το πρωί γύρω στις 10, βάση προγράμματος, και θα τελειώσουν την Κυριακή.

Οι εκδηλώσεις θα είναι διημέρου και ίσως στον τελικό προυπολογισμό των 12.000 ευρώ θα πρέπει να προσθέσουμε και τις ομπρέλες που θα πρέπει να μοιράσουμε σε όλους, και στους επίσημους καλεσμένους αλλά ίσως και σε όσους κατέβουν στην κεντρική πλατεία για την παρακολουθήσουν , αφού σύμφωνα με την πιο πρόσφατη πρόβλέψη της ΕΜΥ ο καιρός θα είναι βροχερός.

Γενικότερα το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι δύσκολος , άστατος και υγρός.

Οσο αφορά τα 12 χιλιάρικα που θα κοστίσει το WELCOME της Καβάλας στο νέο Μητροπολίτη θέλω να επαναλάβω οτι είναι ένα ποσό πολύ νορμάλ μπροστά σε αυτά που έχουν ξοδευτεί για άλλες εκδηλώσεις που σίγουρα δεν είχαν και τόσο μεγάλη σημασία.

Θέλω δηλαδή να σας πω οτι το ιστορικό των πρόσφατων εκδηλώσεων που έχουν γίνει στην Καβάλα και των χρημάτων που έχουν ξοδευτεί τα 12 χιλιάρικα της εκδήλωσης της ενθρόνισης ακούγονται πολύ νορμάλ.

Όλοι αυτοί που υποστηρίζουν οτι ήταν προτιμότερο να δοθούν αυτά τα λεφτά σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη θα έπρεπε να το λένε αυτό για όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη αυτή.

Γιατί δεν είπανε τα ίδια και για την διοργάνωση του Cosmopolis ή την διοργάνωση του Ράγκμπι ;

Νομίζω οτι η προσέγγιση του θέματος με  αυτό τον τρόπο είναι άδικη.

 

Τίποτα το καινούργιο και το τρομερό απο τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα που μίλησε προχθές στην Κομοτηνή και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν αλλά δεν είπε κάτι που ακούγαμε για πρώτη φορά.

Η δουλειά ήταν “ κατούρα να φύγουμε …”

Αφήστε που έστειλε το μήνυμα στους εργαζομένους της ΒΦΛ που είναι εδώ και μήνες εκτός εργοστασίου οτι θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν τα κουμάντα τους με τον ίδιο τον Λαυρεντιάδη όσο η κυβέρνηση θα ψάχνει (;) να βρει τον καινούργιο Στρατηγικό Επενδυτή.

Αυτόν τον Στρατηγικό Επενδυτή τον ψάχνει απο τους πρώτες μήνες της σύγκρουσης του Λαυρεντιάδη με τους εργαζόμενους αλλα ακόμα δεν τον έχει βρεί.

Αφήστε που μου δίνεται η εντύπωση οτι τον Στρατηγικό αυτό Επενδυτή τον θυμάται μόνο όταν έχει απέναντι του τους εργαζομένους.

 

Μέσα σε όλα έχουμε και τον επαναληπτικό γύρο στην εκλογική διαδικασία της ανάδειξης του προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα είναι ή η Φώφη ή ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Είναι γεγονός οτι οι τόνοι ανάμεσα στους δύο υποψηφίους ανεβαίνουν όσο πλησιάζουμε στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής αλλά η Δευτέρα θα τους βρεί αγκαλιασμένους έτοιμους να ανασυγκροτήσουν την μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Το θέμα είναι ποιοί θα μείνουν για να συμμετάσχουν σε αυτή την διαδικασία αφού ήδη στο ΠΟΤΑΜΙ μετά τον αποκλεισμό του Θεοδωρακη  απο τον δεύτερο γύρο υπήρξαν φωνές μελών του κόμματος που θέλουν αλλαγή προέδρου και συνέχιση της αυτόνομης πορείας του.

Τέλος ο δε Ανδρουλάκης δήλωσε προχθές οτι δέχτηκε σοβαρές πιέσεις προκειμένου να μην κατέβει στον δεύτερο γύρο και να αφήσει την Φώφη να γίνει η αρχηγός.

Πόσο δημοκρατικά μου ακούγονται όλα αυτά ρε παιδί μου σε μια διαδικασία εκλογής προέδρου για ένα φορέα άκρως δημοκρατικό.

 

Τα αίτια του θανάτου του Μέγα Αλέξανδρου που δεν ήταν αιφνίδιος μελετήσανε Αμερικανοί Επιστήμονες οι οποίοι και καταλήξανε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα :

Α­με­ρι­κα­νοί ε­πι­στή­μο­νες που α­σχο­λή­θη­καν με τον θά­να­τό του διε­ξο­δι­κά α­να­φέ­ρουν πως ο­φει­λό­ταν σε αλ­κο­ο­λι­κή η­πα­το­πά­θεια, δη­λη­τη­ρί­α­ση με αρ­σε­νι­κό ή στρυ­χνί­νη, η­πα­τί­τι­δα, πε­ρι­το­νί­τι­δα, σαλ­μο­νέ­λω­ση, τραυ­μα­τι­σμό και φλεγ­μο­νή.

Σύμ­φω­να με την ε­φη­με­ρί­δα “Πο­λί­της”, ο κα­θη­γη­τής του Πα­νε­πι­στη­μί­ου της Οξ­φόρ­δης Ρό­μπιν Λέ­ιν-Φοξ, που υ­πήρ­ξε σύμ­βου­λος του Ο­λι­βερ Στό­ουν σε θέ­μα­τα ι­στο­ρί­ας της ται­νί­ας του, α­να­φέ­ρει πως δεν εί­ναι γνω­στά τα αί­τια του θα­νά­του του Α­λέ­ξαν­δρου.

“Α­πό προ­σω­πι­κή έ­ρευ­να και με την πο­λύ­τι­μη συμ­βο­λή του α­εί­μνη­στου κα­θη­γη­τή της Χει­ρουρ­γι­κής Χα­ρά­λα­μπου Σμπα­ρού­νη ε­πά­νω στα συ­μπτώ­μα­τα της πά­θη­σης που προ­κά­λε­σε τον θά­να­το του Α­λέ­ξαν­δρου ο­δη­γη­θή­κα­με στην πι­θα­νό­τε­ρη αι­τί­α που τον προ­κά­λε­σε. Ξέ­ρου­με ό­τι αυ­τά κρά­τη­σαν 14 η­μέ­ρες για­τί ο θά­να­τός του δεν ή­ταν αιφ­νί­διος. Ας τα πα­ρα­κο­λου­θή­σου­με”, α­να­φέ­ρει ο ο­μό­τι­μος κα­θη­γη­τής Ια­τρι­κής Νί­κος Πα­πα­νι­κο­λά­ου.

Την πρώ­τη η­μέ­ρα, 31 Μα­ΐ­ου (15 Δαι­σί­ου) 323 π.X., ύ­στε­ρα α­πό βα­ρύ φα­γη­τό και οι­νο­πο­σί­α, αι­σθάν­θη­κε έ­ντο­νο πό­νο στην κοι­λιά και στον θώ­ρα­κα, που τον α­κο­λού­θη­σε ε­με­τός, ρί­γος και πυ­ρε­τός. Τη δεύ­τε­ρη η­μέ­ρα αι­σθάν­θη­κε ε­ξά­ντλη­ση, που δεν τον δυ­σκό­λε­ψε το βρά­δυ να φά­ει και να πιει ώ­σπου να με­θύ­σει.

Ο πό­νος στην κοι­λιά συ­νε­χί­στη­κε με α­ντα­νά­κλα­ση στον ώ­μο. Ο πυ­ρε­τός και το ρί­γος ε­ξα­κο­λού­θη­σαν.

Την τρί­τη η­μέ­ρα ο πυ­ρε­τός πα­ρέ­μει­νε υ­ψη­λός και συ­νο­δεύ­τη­κε α­πό ι­δρώ­τα, ρί­γος και σω­μα­τι­κή κα­τά­πτω­ση. Την τέ­ταρ­τη, πέ­μπτη, έ­κτη και έ­βδο­μη η­μέ­ρα η κα­τά­στα­ση ε­πι­δει­νώ­θη­κε και, άρ­ρω­στος, δεν εί­χε κα­λή ε­πι­κοι­νω­νί­α. Την ό­γδο­η έ­φτα­σε σε προ­κω­μα­τώ­δη κα­τά­στα­ση που κρά­τη­σε ως τη δω­δε­κά­τη η­μέ­ρα.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και πονηροί.

Σίγουρα θα πάμε καλύτερα στο άμεσο μέλλον.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης