• 21 Μαΐου 2024,

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο: «Σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό»

 Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο: «Σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό»

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17:30, το φροντιστήριο ΠΥΡΗΝΑΣ σε συνεργασία με την έγκριτη εταιρεία συμβουλευτικής «Career Counseling» και την πολύτιμη αρωγή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας διοργανώνουν Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο: «ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση μαθητών και των γονέων/κηδεμόνων τους, σχετικά με τις σύγχρονες δυνατότητες σπουδών σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Εισηγητές θα είναι ο Δρ. Χρήστος Ατλάσης πιστοποιημένος σύμβουλος σταδιοδρομίας-εκπαιδευτικός και ο Αργύρης Μυστακίδης, Φυσικός-εκπαιδευτικός φροντιστής.

Οι μαθητές και γονείς/κηδεμόνες που θα την παρακολουθήσουν θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για:

  • τη δομή του του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου και του Συστήματος πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τη διαφορά της από τη Βάση Εισαγωγής σε ένα Τμήμα και ποιες αλλαγές έχει επιφέρει η εισαγωγή της.
  • τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να λάβουν αποφάσεις σταδιοδρομίας στο σωστό χρόνο και με τον σωστό τρόπο καθώς και τα διαθέσιμα ψυχομετρικά εργαλεία.
  • να λύσουν απορίες τους σχετικά με συχνές παρανοήσεις που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

…και για πρώτη φορά στην πόλη μας:

  • τις δυνατότητες δόμησης εναλλακτικού/συμπληρωματικού σεναρίου σπουδών στο εξωτερικό με λεπτομέρειες που αφορούν το κόστος ανά χώρα, τις διαδικασίες επιλογές φοιτητών ανά περίπτωση, το σωστό χρόνο υποβολής αιτήσεων και κυρίως
  • τη δυνατότητα και τις διαδικασίες διεκδίκησης υποτροφιών σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η εκδήλωση θα είναι πλήρως διαδραστική και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην απάντηση των ερωτημάτων που θα υποβληθούν. Για όλους όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα υπάρξει και ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό δώρο, που θα διευκολύνει την ενημέρωσή τους σε όλα τα παραπάνω ζητήματα.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης