• 26 Απριλίου 2024,

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο- Σε ετοιμότητα για βρέφη φιλοξενούμενα

 Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο- Σε  ετοιμότητα για βρέφη φιλοξενούμενα

Επιτυχία σημείωσε η χθεσινή ημερίδα, που άρχισε το πρωί και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Με αφορμή περιστατικό τον περασμένο Μάρτιο, όπου μία αλλοδαπή πρόσφυγας γέννησε στο νοσοκομείο το παιδί της, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε, άνοιξε χθες τη συζήτηση για βρέφη φιλοξενούμενα στο νοσοκομείο για κοινωνικούς λόγους. Όπως είπε στον πρόλογό της η κοινωνική λειτουργός Γεωργία Ιωαννίδου, σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση του προσωπικού του νοσοκομείου.

Είναι πολύ πιθανό, είπε η κα Ιωαννίδου, να έχουμε φιλοξενούμενα βρέφη, περισσότερα απ΄ ότι συνήθως, γι΄ αυτό κατέληξε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Όλη η συζήτηση περιεστράφηκε γύρω από το προσωπικό του νοσοκομείου, την ενημέρωση που πρέπει να έχει και τη συνεργασία που πρέπει να αναπτύξει σε περιστατικά όπως αυτό του περασμένου Μάη.

Η συνεργασία αφορά το προσωπικό του Νοσοκομείου, τα ιδρύματα υποδοχής, ακόμη και τις δικαστικές αρχές, καθώς για το που θα καταλήξει το ασυνόδευτο βρέφος πρέπει να εξεταστεί η ισχύουσα νομοθεσία, η οποία πάντως δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη, γι΄ αυτό και χαρακτηρίζεται ένα ακόμη νομικό παζλ.

Το βρέφος που φιλοξενείται ακόμη και σήμερα στο νοσοκομείο Καβάλας, γεννημένο στην πόλη μας στις 15 Μαΐου πρόκειται να προωθηθεί σε ίδρυμα της Θεσσαλονίκης, ως το τέλος του καλοκαιριού και στη συνέχεια κατά πάσα πιθανότητα θα μπει στη διαδικασία της υιοθεσίας.

Οι εισηγητές, ειδικότερα το προσωπικό του νοσοκομείου, είπαν ότι με αφορμή αυτό το περιστατικό φάνηκε η ευαισθησία των εργαζομένων στο νοσοκομείο που με τη βοήθεια του διοικητή κατάφεραν να βρούνε λύσεις, ακόμα κι εκεί που υπήρχαν νομικά ή γραφειοκρατικά αδιέξοδα.

Περίπου ένα παιδί κάθε χρόνο παραμένει φιλοξενούμενο στο νοσοκομείο Καβάλας, για κοινωνικούς λόγους, υπάρχει ωστόσο η ανησυχία, ότι τα περιστατικά μπορεί και να αυξηθούν λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Μετά την κα Γεωργία Ιωαννίδου χαιρετισμό απηύθυνε ο Διοικητής του νοσοκομείου Τάσος Καρασαββόγλου, ενώ μίλησαν η τομεάρχης χειρουργικού τομέα Σοφία Χριστοφορίδου, η Ιωάννα Παύλου κοινωνική λειτουργός, ο πρωτοδίκης και δικαστής ανηλίκων Νίκος Καζμερίδης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θανάσης Αθανασίου, εκπρόσωπος του Χαμόγελου του Παιδιού και η ημερίδα τέλειωσε το μεσημέρι, με ομάδες εργασίας, μελέτη περίπτωσης και συμπεράσματα.

Διαβάστε επίσης