• 6 Μαΐου 2024,

Ημερολόγιο 2020: Ταξιδεύοντας με τις λέξεις

 Ημερολόγιο 2020: Ταξιδεύοντας με τις λέξεις

Μια καλή λύση για ένα χρήσιμο δώρο

 

Ένα καλαίσθητο αλλά και χρηστικό ημερολόγιο γραφείου (και όχι μόνο) του 2020 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ταξιδευτής» και αποτελεί μια πολύ καλή λύση για κάποιον που θέλει να κάνει ένα δώρο σε γνωστούς και φίλους ή προσφιλή πρόσωπα αυτές τις μέρες των γιορτών και με την ευκαιρία της έλευσης του νέου χρόνου.

Πρόκειται για το ημερολόγιο του Γιώργου Παπαζαχαρίου που φέρει τον τίτλο «Ταξιδεύοντας με τις λέξεις» και στις σελίδες του μπορεί κανείς να βρει έναν πλούτο πληροφοριών αλλά και ένα άρτια ταξινομημένο ημερολόγιο για σημειώσεις αλλά και προγραμματισμό ενεργειών.

Ποιος όμως είναι ο Γιώργος Παπαζαχαρίου;

Ο Γιώργος Παπαζαχαρίου είναι δημοσιογράφος στην ΕΡΤ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956 και κατοικεί στον Πειραιά. Τα κείμενα του Ημερολογίου προέρχονται από την εκπομπή του «Από πού και γιατί», ένα τρίλεπτο ένθετο, που ακούγεται επί 19 χρόνια από τα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποτελεί συνέχεια της εκπομπής που ξεκίνησε ο πατέρας του, δημοσιογράφος Τώνης Παπαζαχαρίου και μεταδιδόταν από το 1974 έως το 1990 από το Καθημερινό Καλειδοσκόπιο. Στην εκπομπή «Από πού και γιατί» αναζητά την προέλευση λέξεων και εκφράσεων που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Ο Γιώργος Παπαζαχαρίου διατέλεσε διευθυντής των 19 περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ (2015-2017) ενισχύοντας το ρόλο τους στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και αναδεικνύοντας τον κοινωνικό ρόλο του Ραδιοφώνου ως Μέσο.

Ο Γιώργος Παπαζαχαρίου, ασχολείται πολλά χρόνια με το αντικείμενο αυτό, την ετυμολογία δηλαδή και την προέλευσή των λέξεων.

Φέτος αποφάσισε να εκφραστεί για τις λέξεις  μέσα από ένα καινούργιο ταξίδι. Με το ημερολόγιό του αυτό για το 2020, ο Γιώργος Παπαζαχαρίου, μέσα από 70 περίπου κείμενα μας παίρνει μαζί του στον μαγευτικό τους κόσμο. Είναι απλά γραμμένο με κείμενα κάθε βδομάδα δυο-τρία και επιλογές ανάλογα με την εποχή. Στον κάθε μήνα, στην αρχή υπάρχει ένα κεντρικό κείμενο.
Η έκδοση είναι εξαιρετικά καλαίσθητη, τα φύλλα του υποκίτρινα, κλείνει με ένα όμορφο δέσιμο και το σχήμα και το μέγεθος είναι πρακτικό, καθώς χωράει ακόμα και σε μια μικρή τσάντα.

Διαβάζεται πολύ ευχάριστα.Δεν είναι διανοουμενίστικο, είναι απλό. Η διάρθρωσή του είναι αυτή ενός απλού ημερολογίου, με όλους τους χώρους για σημειώσεις και τις απαραίτητες λοιπές πληροφορίες. Αλλά είναι και ένας θησαυρός γνώσεων, που είναι σίγουρο ότι θα κάνει τη δική του διαδρομή στην καινούργια χρονιά.

Ζητείστε το στα βιβλιοπωλεία.

Διαβάστε επίσης