• 3 Μαΐου 2024,

Ίντερεκ για ιδιώτες: Πρώτη φορά το διασυνοριακό πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις

 Ίντερεκ για ιδιώτες: Πρώτη φορά το διασυνοριακό πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας εκδήλωση ενημέρωσης για το νέο πρόγραμμα Ίντερεκ, το γνωστό διασυνοριακό πρόγραμμα που φέρνει πιο κοντά Ελλάδα και Βουλγαρία. Η αλλαγή (αυτή άλλωστε ήταν το θέμα της εκδήλωσης) αφορά την εμπλοκή στο πρόγραμμα και ιδιωτών.

Μέχρι τώρα αυτό είχε σχέση με συνεργασίες φορέων του δημοσίου αλλά και Δήμων. Τώρα το πρόγραμμα «ανοίγει» ώστε να μπορεί να στηρίξει συνεργασίες επιχειρηματιών. Αρκεί να βρεθεί ενδιαφερόμενος από τη νότια Βουλγαρία ή (αν το αρχικό ενδιαφέρον προέρχεται από Βούλγαρο) από τη Βόρεια Ελλάδα. Η προθεσμία για κατάθεση προτάσεων ξεκίνησε, θα συνεχιστεί έως τις αρχές Μάη.

Το ποσοστό της επιδότησης μέσω του προγράμματος φθάνει στο ποσοστό του 65% ενώ τομείς που αφορά το πρόγραμμα είναι η μεταποίηση, το χονδρικό εμπόριο κτλ.Τους εισηγητές και τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες υποδέχθηκε στο Επιμελητήριο ο πρόεδρος Μάρκος Δέμπας. «Βοηθά τις κοινές δράσεις» είπε για το Ίντερεκ.

Στους επιχειρηματίες μίλησαν κι απάντησαν σε ερωτήσεις εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και της Διαχειριστικής αρχής.

Διαβάστε επίσης