Ιωάννα Τσερκέζη: «Ο στίβος για μένα αποτελεί κάτι το ξεχωριστό» 

 Ιωάννα Τσερκέζη: «Ο στίβος για μένα αποτελεί κάτι το ξεχωριστό» 

Η Ιωάννα Τσερκέζη θεωρείται από τα ταλέντα της νέας σπουδαίας γενιά του κλασσικού αθλητισμού της Καβάλας.

Η αθλήτρια του ΟΚΑΦ είχε μια πολύ καλή παρουσία τη σεζόν που μας πέρασε και βάζει πλώρη για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις. Μιλώντας στην Αθλητική Πρωινή τόνισε ότι όλα ξεκινάνε από την αγάπη που έχει για τον κλασσικό αθλητισμό.

Αναλυτικά.

Ερ: Μίλησες μας για το πώς ξεκίνησες να κάνεις κλασσικό αθλητισμό;

Απ: Ξεκίνησα πριν 5 χρόνια. Προπονήτρια μου είναι η κ. Ρούλα Μαυρομάτη. Στο Κ16 τρέχω στα 150 μέτρα και στο Κ18 100 μέτρα. Ανήκω στον ΟΚΑΦ. Ο σύλλογος μας είναι πολύ κοντά στην προσπάθεια που κάνουμε όπως βέβαια και η προπονήτρια μου η κ. Μαυρομάτη. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο μας κ. Τάσο Ιωαννίδη, ο οποίος προσπαθεί να μας εξασφαλίσει ότι χρειαζόμαστε. Αρχικά είχα ξεκινήσει με Τραμπολίνο και Κολύμβηση αλλά στη συνέχεια με κέρδισε ο  κλασσικός αθλητισμός από την 5η Δημοτικού. Δε θέλω να αφήσω τον κλασσικό αθλητισμό. Κάνω έκκληση στο Δήμο Καβάλας να ασχοληθεί ακόμη περισσότερο με τον κλασσικό αθλητισμό. Θέλουμε μεγαλύτερη συμπαράσταση, μερικές φορές νιώθουμε ότι είμαστε παραμελημένοι. Θέλουμε τη δημοτική αρχή να είναι κοντά μας, τώρα μάλιστα που οι συνθήκες είναι δύσκολες λόγω κορωνοϊού. Ο κλασσικός αθλητισμός δίνει πάντα επιτυχίες στην πόλη μας. Έχει πολλά ταλέντα ο στίβος. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας και τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Χατζηεμμανουήλ για την πολύ ωραία εκδήλωση που έγινε προκειμένου να βραβευτούν οι καλύτερες αθλητές και αθλήτριες της σεζόν που μας πέρασε. Ο Σύλλογος αυτός είναι πάντα κοντά μας.

Ερ: Ξεκίνησες την προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική σεζόν;

Απ: Ξεκινήσαμε κανονικά έχοντας βάλει νέους στόχους. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου,  έχουμε αρχίσει προετοιμασία με τον ΟΚΑΦ. Γνωρίζουμε ότι με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε το κάτι παραπάνω.

Ερ: Η σεζόν που πέρασε για σένα ήταν ικανοποιητική;

Απ: Ήταν σίγουρα μια καλή χρονιά. Είχα επιτυχίες. Στην κατηγορία Κ16 στο Πανελλήνιο που έγινε στην Ελευθερούπολη βγήκα 3η στα 150 μέτρα. Στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ18 βγήκα 3η στα 100 μέτρα. Λόγω ηλικίας δεν πήρα μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Βόλου. Επίσης στη σκυταλοδρομία 4Χ80 πήραμε με τις συναθλήτριες μου Χατζηραφαηλίδου, Καρίπογλου, Δερβεντζή τη 2η θέση στο Πανελλήνιο της Ελευθερούπολης. Μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη χρονιά μέχρι τώρα για μένα.

 

Ερ: Τι στόχους βάζεις για τη νέα σεζόν;

Απ: Είναι η τελευταία μου χρονιά στην κατηγορία Κ16. Κοιτάζω την πρωτιά στα 150  μέτρα και ένα καλό χρόνο στα 100 μέτρα για την κατηγορία Κ18. Θα δώσω βάρος και πάλι στις ταχύτητες. Χρόνο με το χρόνο θέλω να φτάσω ψηλότερα.

Ερ: Είναι λίγο δύσκολος ο συνδυασμός μαθημάτων και προπόνησης;

Απ: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν δυσκολίες. Αγαπάω τον κλασσικό αθλητισμό και έχω μάθει πολλά πράγματα όπως τη πειθαρχία και την προσήλωση στο στόχο που έχω βάλει. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Θα προσπαθήσω να τα συνδυάσω και στη συνέχεια. Είμαι πολύ καλά. Οι γονείς μου είναι δίπλα μου και με βοηθάνε σε μεγάλο βαθμό. Σίγουρα υπάρχουν και οι δύσκολες μέρες λόγω των μαθημάτων. Οι προπονήσεις έχουν κάθε μέρα και περισσότερες απαιτήσεις. Κάνω προπόνηση από 2 ώρες, 6 φορές την εβδομάδα. Ο στίβος για μένα αποτελεί κάτι το ξεχωριστό.

Ερ: Ενθαρρυντικό  το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά νέα παιδιά όπως εσύ που ασχολούνται με τον κλασσικό αθλητισμό της Καβάλας;

Απ: Ναι σίγουρα είναι κάτι το πολύ καλό. Γίνεται καλή δουλειά σε όλους τους συλλόγους. Στον  ΟΚΑΦ υπάρχει μαζί μου μια πολύ καλή φουρνιά. Υπάρχουν πολλά παιδιά που δουλεύουν πολύ σκληρά.

Ερ: Η πιο χαρούμενη σου στιγμή ποια ήταν μέχρι τώρα στον κλασσικό αθλητισμό;

Απ: Σίγουρα τα μετάλλια που κέρδισα στην Ελευθερούπολη στο Πανελλήνιο Κ16. Ήταν εξαιρετικοί οι αγώνες, πολύ καλό το στάδιο, φοβερή η οργάνωση. Ήταν οι καλύτεροι αγώνες που έχω λάβει μέχρι τώρα.

Διαβάστε επίσης