ΗΠΑ:The day after

 ΗΠΑ:The day after

Φέτος  τα Χριστούγεννα στην Καβάλα τα γιορτάσαμε σε καιρικές συνθήκες  Καθαρής Δευτέρας.

Λες και είμαστε στον προθάλαμο της άνοιξης και όχι στην καρδιά του χειμώνα.

Φέτος φαίνεται ότι ο χειμώνας ήρθε μόνο για τις ΗΠΑ που ζούνε την χειρότερη κακοκαιρία όλων των εποχή.

Το σκηνικό σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ θυμίζει σκηνές από την ταινία “the day after” που κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια και περιέγραφε όλα αυτά τα ακραία που ζούνε εδώ και μερικές ημέρες οι Αμερικάνοι στέλνοντας ένα μήνυμα ανησυχίας σε όλο τον πλανήτη αφού τα συμπτώματα της κλιματικής αλλαγής είναι πιο αισθητά από ποτέ με απρόβλεπτες συνέπειες.

Και ενώ όλα αυτά δύσκολα και ακραία συμβαίνουν στις ΗΠΑ στην Ευρώπη ζούμε τις ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΗΜΕΡΕΣ  που φαίνεται ότι όχι μόνο ήρθανε νωρίτερα αλλά ήρθανε και για να μείνουν.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για τις ημέρες  της πρωτοχρονιάς είναι ακόμα καλύτερες αφού σε κάποιες περιοχές της Νότιας Ελλάδας ο υδράργυρος θα τσιμπήσει ακόμα και τους 25 βαθμούς.

Ο Καλλιάνος  με το ζόρι μας είπε προχθές ότι το πρώτο ψυχρό κύμα που θα θυμίζει χειμώνα θα πρέπει να το περιμένουμε μετά τις 7 του Γενάρη.

Πάντως οι επιστήμονες μας λένε ότι αν τις επόμενες εβδομάδες δεν βρέξει και δεν πέσει η θερμοκρασία θα έχουμε θέμα αφού θα πρέπει να ξεχάσουμε  καιρικά αυτά που ξέρουμε και  να βγάλουμε νέο πρόγραμμα.

 

Αυτές οι μέρες που απομένουν μέχρι την αλλαγή του χρόνου είναι ημέρες απολογισμού αφού θα πρέπει να τα βάλουμε κάτω να μετρήσουμε τις καλές και δύσκολες στιγμές της χρονιάς που φεύγει , να μετρήσουμε νίκες , ήττες αλλά και τις ισοπαλίες που είχαμε στην διάρκεια του χρόνου αυτού.

Να πάρουμε μια βαθειά ανάσα και να βουτήξουμε με αισιοδοξία μέσα στο 2023.

Πάντως ο Λεφάκης  και άλλοι αστρολόγοι υποστηρίζουν ότι το 2023 δεν θα είναι καλή χρονιά για τα περισσότερα ζώδια προβλέποντας μια δύσκολη χρονιά.

 

Το ένα μετά το άλλο  προβάλλονται τα video με την πορεία του λεωφορείου στο κέντρο του Βουκουρεστίου που προσέκρουσε σε μπάρα υψομέτρησης και κόστισε την ζωή ενός επιβάτη.

Ο οδηγός του λεωφορείου επιμένει ότι έπεσε θύμα του GPS το οποίο ήταν αυτό που τον έστειλε κάτω από την γέφυρα.

Αν προσέξετε το video η μπάρα γκρεμίζεται όταν «βρίσκει» στα μηχανήματα του εξαερισμού   που προεξέχουν από την υπόλοιπη οροφή του λεωφορείου.

Αν δεν υπήρχανε αυτή η υψομετρική διαφορά  μπορεί και να μην γινόταν και τίποτα.

 

Τελικά όχι από το ΜΕΤΣΟΒΟ που ήταν προγραμματισμένο να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων ο Μητσοτάκης αλλά από τα Χανιά αποφασίζει την ημερομηνία των εκλογών.

Το ΜΕΤΣΟΒΟ γίνανε Χανιά κυρίως λόγω καιρού.

Τι να κάνεις στο Μέτσοβο με 20 βαθμούς κελσίου ;

 

Όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας ανοίξανε αλλά δεν έχει χιόνι ούτε ένα .

Παρόλα αυτά ανοίξανε και μας περιμένουν.

Το χιόνι αναμένεται …

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή δύναμη.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης