Ήπια κινητικότητα στο «Ασημακοπούλου»

 Ήπια κινητικότητα στο «Ασημακοπούλου»

Η κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» είναι μία κατάσταση ήπιας κινητικότητας. Σε καμία περίπτωση οι εγκαταστάσεις δεν είναι έτοιμες για επιπλέον πρόσφυγες, πολύ περισσότερο για 2.000 άτομα.

Τα λίγα που έγιναν τις προηγούμενες όπως φαίνεται ημέρες, έγιναν γύρω από πέντε στρατιωτικά κτίρια. Αυτά βρίσκονται ανατολικά και δυτικά του χώρου όπου στο παρελθόν πραγματοποιήθηκαν μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες. Περιμετρικά των πέντε αυτών κτιρίων έχει γίνει καθαρισμός από βλάστηση και χόρτα. Και τα πέντε κτίρια που είναι εντελώς άδεια, δεν είναι σε κατάσταση να χρησιμοποιηθούν και να φιλοξενήσουν πρόσφυγες άμεσα. Υπάρχουν ζητήματα σοβαρά τουλάχιστον στα κουφώματα  των κτιρίωναυτών (δεν υπάρχουν καθόλου) ενώ άγνωστη είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι στέγες τους.

Κατά τα λοιπά εντός του στρατοπέδου υπάρχει ησυχία,  δεν έχουν κοπεί τα χόρτα στην νότια πλευρά του στρατοπέδου εκεί δηλαδή όπου γίνεται η είσοδος του κοινού κάθε φορά που στο χώρο πραγματοποιείται μουσική εκδήλωση. Στο παρελθόν τα συγκεκριμένα χόρτα -μετά από υπόδειξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας-  έκοβε ο στρατός για λόγους πυρασφάλειας. Χθες που επισκεφτήκαμε τον χώρο του στρατοπέδου διαπιστώσαμε ότι στην περιοχή των 5 κτιρίων υπάρχει μόνο μπουλντόζα,  προφανώς είναι το μηχάνημα που καθάρισε τα χόρτα. Ωστόσο χθες δεν εκτελούνταν καμία εργασία.

Διαβάστε επίσης