• 24 Απριλίου 2024,

Ίσως η καλύτερη Black Friday στην αγορά της Καβάλας

 Ίσως η καλύτερη Black Friday στην αγορά της Καβάλας

Η χθεσινή Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2019 ίσως ήταν η καλύτερη έως τώρα Black Friday στην αγορά της πόλης. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια τους τζίρους και την προτίμηση των καταναλωτών στις προσφορές Μια γενική προσέγγιση στο θέμα (μαζί με τα θετικά σχόλια πολλών επαγγελματιών) οδηγούν σε ένα πρώτο και θετικό συμπέρασμα. Για την επιτυχία της προωθητικής ενέργειας και την προσέλκυση καταναλωτών που ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με πολλές προηγούμενες Παρασκευές,  «μιλούν» κάποια συγκεκριμένα γεγονότα. Άλλος τα λαμβάνει σοβαρά υπόψη, άλλος επιφυλάσσεται αφού συχνά – και στην αγορά- τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Παρατήρηση αρχική και βασική. Φέτος για την Black Friday κινητοποιήθηκε η μεγάλη πλειοψηφία όλων σχεδόν των καταστημάτων στην αγορά της Καβάλας. Ο ένας παρέσυρε τον άλλον. Οι προετοιμασίες ήταν πολύ προσεκτικές, από τις αρκετές προηγούμενες μέρες. Κάποιοι ουσιαστικά προετοιμάστηκαν για τις γιορτές αλλά δεν έχασαν την ευκαιρία της Black Friday. Παρατήρηση δεύτερη. Πολλές εκπτώσεις ήταν μεγάλες και σε είδη που προτιμούν οι καταναλωτές. Άρα ενέργειες πέραν του δέοντος στοχευμένες. Αν συγκρίνουμε τις εκπτώσεις της χθεσινής Black Friday με αυτές π. χ, στη Λευκή Νύχτα τον Μάη, οι χθεσινές ήταν σαφώς πιο μεγάλες και δυναμικές. Παρατήρηση τρίτη, ο καλός καιρός. Παρατήρηση τέταρτη, η χθεσινή Black Friday ήταν η τελευταία μέρα πληρωμών (ουσιαστικά η τελευταία εργάσιμη του μήνα). Κοσμοσυρροή στις τράπεζες άρα στην αγορά. Άρα ο κόσμος είχε κι άλλους λόγους να κατέβει στο κέντρο. Με την ευκαιρία έριξε και μια ματιά στις βιτρίνες. Παρατήρηση πέμπτη και τελευταία. Από το πρωί στο κέντρο υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η αυξημένη κίνηση δείχνει κι αυτή την κινητοποίηση των καταναλωτών.

Η καλή εικόνα το πρωί και το μεσημέρι χθες έγινε ακόμη καλύτερη το απόγευμα. Όσοι κινούνταν στο κλίμα της Black Friday ήταν κυρίως οι μικροί. Η νεολαία. Τα κορίτσια προτίμησαν καλλυντικά κτλ και τα αγόρια τα διάφορα γκάτζεντ. Επειδή όλα αυτά τα μαγαζιά δεν είναι μόνα τους στην αγορά, επωφελήθηκε το σύνολο των καταστημάτων. Η δε έναρξη της κίνησης χθες το πρωί έγινε από τους μεγάλους, οι οποίοι ήδη σημειώσαμε ότι κατέβηκαν στο κέντρο λόγω άλλων υποχρεώσεων. Το κοινό φυσικά και επηρεάστηκε από την τεράστια προβολή του θεσμού της Black Friday. Οι διαφημίσεις ήταν τηλεοπτικές και στο διαδίκτυο, χωρίς να υστερούν τα άλλα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Κι επειδή η Black Friday πέρασε ήδη στην ιστορία, μέχρι να έρθει η επόμενη, οι επαγγελματίες χαμογελούν αφού μπροστά τους είναι η περίοδος των ονομαστικών εορτών (αρχίζουν σήμερα με την γιορτή του Αγίου Ανδρέα) και φυσικά τα Χριστούγεννα έρχονται!

*Στη διάρκεια της χθεσινής μέρας υπήρξαν διαμαρτυρίες και παράπονα καταναλωτών για τις εκπτώσεις και προσφορές, αυτά διατυπώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ήταν πολύ συγκεκριμένες ενστάσεις, στις πιο πολλές περιπτώσεις αφορούσαν “μεγάλα” καταστήματα της αγοράς και όχι μικρομεσαίους.

Διαβάστε επίσης