«Ίσως μετανιώνουν που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ»

 «Ίσως μετανιώνουν που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Με την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Παγγαίου κ. Ανέστης Τσαβδαρίδης σχολιάζει τη διαδικασία της εσωκομματικής ψηφοφορίας της περασμένης Κυριακής.

Μαζί με τις λοιπές πολιτικές εξελίξεις.

Η συνέντευξη

Ερ: Σχολιάστε μας τη διαδικασία- εσωκομματική ψηφοφορία της Κυριακής (14/4).

Απ: Ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία για τα πολιτικά πράγματα της χώρας μας. Θεωρώ ότι μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή αλλά σίγουρα ήταν πολύ ικανοποιητική. Συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Αρκετοί ηλεκτρονικά. Όπως και εγώ. Ψήφισα μ’ αυτόν τον τρόπο. Είναι ένα θέμα εκδημοκρατισμού της χώρας και περισσότερης ενίσχυσης της λαϊκής βούλησης. Όσον αφορά την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ ότι μετά από μια περίοδο τρικυμίας, το κόμμα έχει μπει σε ήρεμα νερά και οι προοπτικές είναι πολύ αισιόδοξες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλο το κόμμα δουλεύει για το καλό της κοινωνίας αλλά και της πατρίδας μας. Μια Ελλάδα χωρίς μεγάλες ανισότητες. Νομίζω ότι στις Ευρωεκλογές θα έχει πολύ καλό αποτέλεσμα και αυτό θα είναι ένα πολύ καλό μήνυμα για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Προβλήματα υπάρχουν και θα υπάρξουν. Αντιδράσεις από την παρουσία του προέδρου και τους καινούργιους τρόπους επικοινωνίας υπάρχουν. Εμάς τους παλαιότερους ίσως μας παραξενεύουν αυτά τα πράγματα. Στους νεότερους έχει μεγαλύτερη απήχηση και επικοινωνεί το μήνυμα του καλύτερα.

Ερ: Οι δημοσκοπήσεις όμως δεν αλλάζουν.

Απ: Αν δούμε τις δημοσκοπήσεις φαίνεται καθαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη στιγμή αρχίζει και ανακάμπτει. Αυτό είναι πολύ θετικό. Κανείς δε λέει ότι αυτήν τη στιγμή είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, όμως σε βάθος τριετίας θα είναι έτοιμος να χτυπήσει τη ΝΔ. Θα ζητήσει τη ψήφο του λαού προκειμένου να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και να την οδηγήσει σε μια άλλη προοδευτική κατεύθυνση.

Ερ: Πέρασαν τα δύσκολα;

Απ: Θεωρώ πως πέρασαν. Φαίνεται στο κλίμα, φαίνεται στις συζητήσεις με τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι βιάστηκαν να αποχωρήσουν ίσως μέσα τους έχουν αρχίσει με το μετανιώνουν.

Διαβάστε επίσης