• 26 Απριλίου 2024,

Ιστορική πρωτοβουλία για την επαρχία Νέστου (φωτογραφίες)

 Ιστορική πρωτοβουλία για την επαρχία Νέστου (φωτογραφίες)

Τρίτη 14/6/2022 και ώρα 20,30 μμ πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημέρωση Πολιτιστικών Συλλόγων και όχι μόνον από την Χρυσούπολη στα γραφεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Επαρχίας Νέστου, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Συλλόγου κ. Χρήστου Γκόδρη.

Θέμα: Η επίσημη αναγραφεί του ονόματος (ΝΕΣΤΟΥ) από την Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης του κ. Γκόδρη ήταν τα εξής:

Το θέμα τον απασχολεί πολλά χρόνια και έθεσε το θέμα επίσημα στο πρώτο συνέδριο ιστορίας που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο μας πριν από (5) χρόνια περίπου. Επίσης πριν (2) χρόνια έστειλε επιστολή στον Δεσπότη κ. Στέφανο, όμως δεν έλαβε καμία απάντηση.

Την περσινή χρονιά επισκέφθηκε τον Δεσπότη κ. Στέφανο με τον Περιφερειακό Συμβουλο κ. Αναστάσιο Ναθαναηλίδη. Η στάση του Δέσποτα κατά την άποψη του κ. Γκόρδη ήταν αδιάφορη ως απ αξιώτική.

Όταν ρωτήθηκε τι εννοεί οτι η στάση του Δεσπότη ήταν απ αξιώτική απάντησε. (Ο Δέσποτας μου απάντησε τι ψάχνεις τώρα, καλά είμαστε). Η πρώτη αυτή ιστορική συνάντηση ήταν καλά προετοιμασμένη. Υπήρξαν πρώτα (4) δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα από τον κ. Γκόρδη και (2) δικά μου τα οποία δόθηκαν στους εκπροσώπους των Συλλόγων.

Θα υπάρξουν πολύ σύντομα άλλες (2) η (3) συναντήσεις και με τους άλλους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Ορεινού Όγκου και στα πεδινά του δήμου μας. Με έναν βασικό στόχο, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι διεκδικούμε την αναγραφεί του ονόματος (ΝΕΣΤΟΥ) στη Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Αν δε γίνει δεκτό το ΠΑΝ ΔΙΚΑΙΟ  αίτημα μας. Υπάρχουν και άλλου πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

Στυλιανός Χατσούκης

Διαβάστε επίσης