• 19 Μαΐου 2024,

Ήταν απαραίτητη η εξόρμηση καθαριότητας στο ανοιχτό κολυμβητήριο

 Ήταν απαραίτητη η εξόρμηση καθαριότητας στο ανοιχτό κολυμβητήριο

Υλοποιήθηκε χθες το πρωί η προγραμματισμένη από τις προηγούμενες ημέρες εξόρμηση καθαριότητας του Δήμου Καβάλας στο ανοιχτό κολυμβητήριο. Ήταν μια απαραίτητη δημοτική ενέργεια, την οποία η προηγούμενη διοίκηση τελικά απέφευγε επειδή αμφισβητούσε το ότι ο χώρος είναι αρμοδιότητας του Δήμου Καβάλας. Στο παρελθόν η κ. Τσανάκα είχε φροντίσει για την καθαριότητα του ανοιχτού κολυμβητηρίου αλλά εσχάτως είχαν επικρατήσει άλλες απόψεις.

Ο ΟΛΚ επιμένει ότι αρμόδιος για την περιοχή είναι ο Δήμος. Ο Οργανισμός Λιμένα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλη την περιοχή (με προφανή στόχο την κατάργηση του κολυμβητηρίου) όταν μετά από λίγα χρόνια επεκτείνει μπροστά από το ανοιχτό κολυμβητήριο τις πλωτές εξέδρες. Ο ΟΛΚ υποστηρίζει ότι το κολυμβητήριο του ανήκει αλλά έχει παραχωρηθεί στο Δήμο. Την άποψη αποδέχεται σε γενικές γραμμές η νέα διοίκηση του Δήμου, η οποία θα συνεργαστεί με τον Οργανισμό για το τι θα συμβεί στην περιοχή μέχρι αυτή να αλλάξει.

Περισσότεροι από 5 υπάλληλοι ήταν από το πρωί χθες στον χώρο. Καθάρισαν, κούρεψαν χόρτα, έπλυναν, απομάκρυναν ογκώδη αντικείμενα. Επειδή συνάντησαν μια κατάσταση δύσκολη, δεν πρόλαβαν χθες να κάνουν όλα όσα πρέπει. Θα επανέλθουν ίσως και σήμερα. Σημειώνουμε ότι το ανοιχτό κολυμβητήριο χρησιμοποιείται κάθε Σάββατο από ορισμένους πωλητές της λαϊκής αγοράς.  Ανοίγουν την κεντρική του είσοδο και παρκάρουν δίπλα στις πισίνες τα οχήματα τους. Αφήνουν εκεί τυχόν εξοπλισμό τους. Δεν ξέρουμε αν αυτό συνεχιστεί. Θα φανεί το Σάββατο.

Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης που είδε από κοντά τις εργασίες, περιέγραψε την περιοχή ως άθλια. Μια πραγματική εστία μόλυνσης, είπε. Μια ντροπή, συνέχισε. Υποστήριξε ότι οι εγκαταστάσεις λεηλατήθηκαν. Εκτός της αξιοποίησης της περιοχής (που δεν φαίνεται), υπάρχει ζήτημα περίφραξης ή και μέτρων ασφαλείας. Έτσι ώστε να εμποδιστεί κίνηση εντός του χώρου. Αυτό θα γίνει, μάλλον όχι άμεσα. «Δεν φεύγουμε από το κολυμβητήριο» είπε ο κ. Μουριάδης, ο οποίος είναι αναλυτικά ενημερωμένος για τα σχέδια του Οργανισμού Λιμένα. Ευχόμαστε η καθαριότητα που έγινε χθες να είναι σεβαστή από τους ανθρώπους. Έτσι ώστε η νέα κατάσταση να διατηρηθεί όσο περισσότερο γίνεται.

Διαβάστε επίσης