• 6 Μαΐου 2024,

Iveta Hricova: Στην Καβάλα είδα την κρίση αλλά και την οικονομική δραστηριότητα

 Iveta Hricova: Στην Καβάλα είδα την κρίση αλλά και την οικονομική δραστηριότητα

Στα γραφεία της Πρωινής βρέθηκε χθες το μεσημέρι η πρέσβης της Σλοβακίας στην Αθήνα κ. Iveta Hricova. Στο πλαίσιο της ολοήμερης παραμονής της στην πόλη μας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί μας τις εντυπώσεις της από την Καβάλα και τις προοπτικές συνεργασίας που δημιουργούνται.

Η κ. Hricova μας είπε ότι ο η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα λάβει μέρος τον Σεπτέμβρη στη μεγάλη έκθεση αγροτικών προϊόντων που γίνεται στη χώρα της. Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε χθες με τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Είδατε στην Καβάλα την κρίση; ρωτήσαμε την κ. Hricova. Μας απάντησε ότι περπατώντας στο κέντρο της πόλης συνάντησε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Συμπλήρωσε τα εξής: «Είδα και την κρίση και την οικονομική δραστηριότητα. Κάτι που σημαίνει ότι η κατάσταση πάει προς το καλύτερο». Προφανώς εννοούσε τη δραστηριότητα που έχει σχέση με τον τουρισμό. «Πιστεύω ότι το ταξίδι μου στην Καβάλα θα ανοίξει την πόρτα για περισσότερη συνεργασία» τόνισε η διπλωμάτης της Σλοβακίας, που σημείωσε τις σχέσεις της Καβάλας με την πατρίδα της την εποχή της καπνεργασίας. Τότε – μας είπε- έμποροι από τη δική της χώρα επισκέπτονταν την Καβάλα για να αγοράσουν καπνά. «Η νοοτροπία των ανθρώπων της Καβάλας μοιάζει πολύ με τη δική μας στη Σλοβακία» συμπλήρωσε. Στο χθεσινό πρόγραμμα συναντήσεων της στην Καβάλα την κ. Hricova συνόδευε ο Κωνσταντίνος Μαυρίδης Επίτιμος Πρόξενος της Σλοβακίας στη Θεσσαλονίκη  με αρμοδιότητα για την Βόρειο Ελλάδα.

 

Διαβάστε επίσης