• 19 Απριλίου 2024,

Kαι τώρα … Αμερικανάκια !

 Kαι τώρα … Αμερικανάκια !

 

Αφού γίναμε απο Έλληνες Αλβανοί (χρόνια κρίσης) εν συνεχεία αποπειραθήκαμε να γίνουμε Σουηδοί (εποχή Γιώργου Παπανδρέου) και Ελβετοί τώρα απο τον Ιούλιο θα γίνουμε και Αμερικανάκια( εποχή Σαμαρά) αφού η ελληνική κυβέρνηση θα υιοθετήσει ένα σχέδιο ελέγχου φορολογίας που έχουν στην Αμερική.

Αυτό το σύστημα που θα μπεί σε λειτουργία απο τον Ιούλιο θα είναι μόνιμα on line και θα ελέγχει τα πάντα.

Τα έσοδα μας , τις αγορές μας τα δάνεια μας ακόμα και τις τρέχουσες δαπάνες μας και όταν θα πέφτει στην αντίληψη του κάτι το ύποπτο θα βαράει τον συναγερμό για έλεγχο.

Είναι ο big brother που λέγαμε και ερχόμασταν σε επαφή για πρώτη φορά πρίν απο αρκετά χρόνια μέσω ενός τηλεοπτικού σώου.

Αυτός ο μεγάλος αδερφός απο το καλοκαίρι και μετά θα παρακαλουθεί κάθε μας βήμα και θα βαράει την καμπάνα οταν κάτι δεν πάει καλά.

Για τον καθένα μας θα υπάρχει ατομικός φάκελος με όλα μας τα οικονομικά στοιχεία και συναλλαγές αφού όλα θα καταγράφονται.

Οπως για παράδειγμα σήμερα αν σε γράψουν για κάποια τροχαία παράβαση και δεν πληρώσεις το πρόστιμο στο χρόνο που αναγράφει πάνω η κλήση κινδυνεύεις τους αμέσως επόμενους 3 μήνες αν σε σταματήσουν ξανά για έλεγχο να σε πάνε μέσα αυτόφωρο με χειροπέδες αφού η μη πληρωμένη κλήση θα σφυρίξει κλέφτικα στο σύστημα.

Το νομοσχέδιο για τον νέο αυτό τρόπο φορολογικό έλεγχο και παρακολούθηση όλων των φορολογουμένων θα κατατεθεί τέλη του μήνα στο ελληνικό κοινοβούλιο θα ψηφιστεί και απο τον Ιούλιο γεροί να είμαστε ( να το ζήσουμε και αυτό) θα τεθεί σε λειτουργία.

Βέβαια θα πρέπει να έχει υπόψη σας οτι στην Ελλάδα είναι άλλο η απόφαση και άλλο η εκτέλεση.

Κατα καιρούς έχουμε αποφασίσει πάρα πολλά και έχουμε εκτελέσει ελάχιστα είτε για λόγους αδυναμίας είτε για λόγους αδιαφορίας.

Επειδή δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για περικοπές δαπανών και νέους φόρους η ελληνική κυβέρνηση έχει εστιάσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής και προσπαθήσει να υιοθετήσει άλλους τρόπους και συστήματα απο χώρες που είναι αρκετά μπροστά απο εμάς στον τομέα αυτό.

Εντάξει λοιπόν ας το δοκιμάσουμε και αυτό για να δούμε τι θα γίνει αν θα γίνει κάτι.

Προς το παρόν ας ξεκινήσουμε απο τα πιο απλά όπως να ρυθμίσουμε τον χρονοδιακόπτη για να ανάβουν το βράδυ τα φώτα που φωτίζουν ένα μεγάλο κομμάτι στο δρόμου του Παληού που απο κάποια διακοπή ρεύματος έχει αποσυντονιστεί.

Εδώ και περίπου δύο μήνες ο φωτισμός απο ΤΟΣΚΑ μέχρι και Γλάστρες ανάβει το πρωί και σβήνει το βράδυ.

Το γράψαμε στις εφημερίδες το φωνάξαμε απο τα ραδιόφωνα αλλα κανείς δεν ασχολήθηκε.

Τα φώτα ανάβουν τις πρωϊνές ώρες που δεν χρειάζεται και ο ελληνικός λαός πληρώνει.

ΕΛΕΟΣ !

Η μεγάλη επιστροφή του προέδρου …

Διαβάζω στις Αθηναϊκες εφημερίδες οτι μετά την επιστροφή του Σαμαρά απο την Κίνα και κατά την διάρκεια του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας θα ανακοινωθεί και η επιστροφή Καρατζαφέρη στο κόμμα αφού ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μετά απο φιλότιμες προσπάθειες έχει πάρει το μήνυμα οτι δεν ξαναμπαίνει εύκολα στην βουλή.

Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν κατεβάσει ρολά το ΛΑΟΣ και ο Καρατζαφέρης επιστρέψει στο κοπάδι.

Το συνέδριο του κόμματος είναι τέλη Ιουνίου και απο τώρα προετοιμάζεται η επιστροφή του Καρατζαφέρη.

Κατέστρεψε την καριέρα του ο Γιάχος …

Ο Γιάχος, ο διαιτητής της αναμέτρηση του τελικού κυπέλου που έσφαξε τον Αστέρα Τρίπολης μετά το τέλος του αγώνα παραδέχτηκε οτι εγκλημάτισε σε βάρος του Αστέρα και οτι με τα σφυρίγματα του κατέστρεψε την καριέρα του.

Είναι κάτι και αυτό αφού πρίν απο μερικά χρόνια γινότανε τα ίδια εγκλήματα και οι διαιτητές που τα κάνανε σφυρίζανε αδιάφορα.

Ο Γιάχος τουλάχιστον ένα ένα βήμα παραπάνω και τα παραδέχτηκε.

Κάτι είναι και αυτό.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης