• 28 Μαρτίου 2024,

Και αν ήθελε να ψωνίσει μαγιό ;

 Και αν ήθελε να ψωνίσει μαγιό ;

Όπως έχετε καταλάβει το click away έχει βγάλει την αγορά στο πεζοδρόμιο αφού πλέον οι συναλλαγές με τον πελάτη θα πρέπει για αυτό το κρίσιμο διάστημα να γίνονται εκτός καταστήματος.

Η επιλογή του προϊόντος θα γίνεται από πριν και στο κατάστημα θα πηγαίνουμε μόνο για την παραλαβή και την πληρωμή  οι οποίες μάλιστα θα γίνονται εκτός του καταστήματος.

Αυτή η τακτική όπως καταλαβαίνετε δημιουργεί παρά λύνει προβλήματα και μετατρέπει τους καταστηματάρχες σε κασκαντέρ αφού θα πρέπει να βγάλουν εκτός καταστήματος και τα pos για την συναλλαγή.

Και άντε τα ασύρματα pos βγαίνουν σχετικά εύκολα αν δεν χάσουν το σήμα , με τα ενσύρματα μηχανάκια τι θα γίνει ;

Θα τραβάνε μπαλαντέζες οι άνθρωποι ;

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και σε καμία περίπτωση αυτό το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά αν η επιχείρηση δεν διαθέτει e- shop.

Αυτή η λύση είναι Ινδιάνικη και έγινε μόνο και μόνο για την τιμή των όπλων.

Για να μην κατηγορηθεί αύριο η κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τα μαγαζιά τον εορταστικό τζίρο.

Γιατί ο τζίρος των Χριστουγέννων για τους περισσότερους χάθηκε και κρατήστε το click away για τα καρναβάλια και την  αλφαβητοπαρέλαση.

Καλύτερα να μην την άνοιγε καθόλου την αγορά.

Αφήστε που και να ξεπεράσουμε όλα τα τεχνικά προβλήματα για να λειτουργήσει αυτό το μοντέλο απαραίτητη προϋπόθεση, ο καιρός να είναι καλός, και σίγουρα να μην έχουμε φαινόμενα.

Ποιος θα πάει  υπό συνθήκες βροχής  να στηθεί έξω από τα μαγαζιά για να παραλάβει το προϊόν που θέλει να αγοράσει ;

Αυτά δεν γίνονται ούτε στις ταινίες του NETFLIX.

 

To καλό είναι ότι αυτή την εβδομάδα τα φαινόμενα περιορίζονται και θα έχουμε στην διάρκεια της ημέρας μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Κάτι είναι και αυτό …

Πάντως τα πράγματα δεν είναι απλά σκούρα αλλά μαύρα και άραχνα αφού εκτός από τις οικονομικές συνέπειες  που είναι πολύ σοβαρές αυτό το δεύτερο lockdown θα έχει και μεγάλο ψυχολογικό κόστος για όλους τους έλληνες. Αυτό το δεύτερο lockdown θα μας γονατίσει και σίγουρα θα κάνουμε πολύ καιρό να το ξεχάσουμε.

 

Όσο αφορά τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς δεν έχει διαφοροποιηθεί τίποτα από τον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης που μας οδηγεί σε μεσημεριανά τραπεζώματα άκρως οικογενειακά.

Και στο σπίτι και χωρίς συγγενείς και φίλους.

 

Τα 693 κρούσματα της προχθεσινής Κυριακής δεν πρέπει να λειτουργήσουν ως αφορμή για να πάρει αέρα ο ποπός μας.

Πάρα το τριψήφιο νούμερο κρουσμάτων η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει πολύ μεγάλη και δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση.

Ο Γενάρης που έτσι και αλλιώς είναι ο μήνας των ιώσεων καταλαβαίνετε πόσο «βαρύς» θα είναι σε αυτή την εποχή του κορωνοϊού.

Για τον λόγο αυτό και οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί αφού φοβούνται επιδημιολογική έκρηξη.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης