• 29 Απριλίου 2024,

Και ιδιώτης στην απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων

 Και ιδιώτης στην απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κυριάκος Σταυρίδης έκανε χθες απολογισμό εργασιών και δράσεων της τρέχουσας εβδομάδας. Η οποία για την υπηρεσία Καθαριότητας συνεχίζεται μιας και το προσωπικό της εργάζεται και τα Σαββατοκύριακα. Από τις δηλώσεις του κ. Σταυρίδη προκύπτει η πρόθεση της διοίκησης να συνεργαστεί και με ιδιώτη για την απομάκρυνση παλαιών στρωμάτων, παλαιών επίπλων και ογκωδών αντικειμένων γενικότερα. Αυτά απομακρύνονται από όλη την πόλη, αρχικά συγκεντρώνονται στο πρώην στρατόπεδο Κωτσάλου και στη συνέχεια προωθούνται στην ανακύκλωση. Αυτή η διαδικασία θα ενισχυθεί περισσότερο αν όντως υπάρξει ανάμιξη ιδιώτη.

Οι δηλώσεις Σταυρίδη

Ερ: Τι έκανε η υπηρεσία και τι θα κάνει αυτήν την εβδομάδα;

Απ: Αυτή την εβδομάδα την αφιερώσαμε ώστε να καθαρίσουμε χόρτα σε κεντρικά σημεία, μπροστά στα δικαστήρια, από το νοσοκομείο, στο ΕΚΑΒ μέχρι τον Άγιο Λουκά, κάτω  στο Περιγιάλι. Συγχρόνως δυο τρια συνεργεία είναι στον Άγιο Λουκά και στη Νεάπολη (ΔΕΠΟΣ), καθαρίζουν τα πάρκα και τις παιδικές χαρές για να μπορούν να λειτουργήσουν. Συνεχίζουμε, δεν σταματάμε. Τα χόρτα αυτή την εποχή είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

Ερ: Τα μαζεύεται τα χόρτα εκεί που τα στοιβάζεται στις άκρες των δρόμων; Πολλοί διαμαρτύρονται για αυτό.

Απ: Σωστά διαμαρτύρονται. Δώσαμε μια προτεραιότητα να κόψουμε τα χόρτα και κάθε  τρεις μέρες περίπου  βγαίνουν δυο τρία  φορτηγά και τα μαζεύουνε. Δεν έχουμε τόσο προσωπικό ώστε  να κάνουμε και τα δύο. Προσπαθούμε να κόψουμε, να ελαττώσουμε τα χόρτα και σε δυο μέρες βγαίνουν και τα μαζεύουν.

Ερ: Δυο μέρες πάνω κάτω είναι στοιβαγμένα τα χόρτα στις άκρες των δρόμων;

Απ: Ακριβώς για να μπορέσουμε να προχωρήσει η ροή και να τελειώνουμε σε κάποια στιγμή.

Ερ: Υπάρχουν παράπονα και  για περισσότερες από δυο μέρες.

Απ: Μπορεί να υπάρχει και αυτό. Κάποια σημεία μας ξεφεύγουν. Νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτό, το πρόβλημα είναι να κοπούν τα χόρτα. Λίγο υπομονή θα τα μαζέψουμε, δεν θα τα αφήσουμε εκεί. Υπάρχουν κάποιες προτεραιότητες. Είμαστε τώρα πάνω στον Άγιο Σίλα με Πυροσβεστική και Περιφέρεια και ανοίγουμε το δρόμο για το Σανατόριο.

Υπάρχουν και άλλα προβλήματα δεν είναι μόνο αυτό.

Ερ: Πως εμπλέκεται ο Δήμος σε αυτόν τον δασικό δρόμο από το Σανατόριο μέχρι το Σταυρό; Βοηθάτε την Περιφερειακή Ενότητα;

Απ: Μαζί η Περιφερειακή Ενότητα ανοίξαμε το δρόμο από το Σανατόριο μέχρι επάνω στο Σταυρό και κατεβαίνουμε στο ΦΟΚ.  Έχει πολύ δουλειά, είχε πολύ καιρό να γίνει αυτό και η βλάστηση έχει κλείσει το δρόμο και οι πέτρες είναι ένα πρόβλημα. Είναι μια συνεργασία η οποία θα γίνει σε πολλά κομμάτια.

Ερ: Ουσιαστικά φτιάχνεται αντιπυρικές ζώνες;

Απ:Σε δρόμους που θα είναι προσβάσιμοι στα Πυροσβεστικά οχήματα και σε ότι άλλο αυτοκίνητο εκτός από Ι. Χ χρειαστεί.

Ερ: Είναι δρόμοι για περπάτημα, για πυροσβεστική υπηρεσία, μπορεί για ποδήλατο αλλά όχι για επιβατικό αυτοκίνητο;

Απ: Ήταν επιλογή μας , να μην ανεβοκατεβαίνουν Ι. Χ από αυτό το δρόμο.

Ερ: Τι γίνεται με τα απορριμματοφόρα και την ανακύκλωση;

Απ: Όλα αυτά κανονικά με το πρόγραμμα. Είναι τρεις βάρδιες, οι οποίες βγαίνουν, πρωινή, μεσημεριανή, βραδινή και πάμε καλά. Αν έρθουν και οι κάδοι για να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε αυτούς που είναι χαλασμένοι και σπασμένοι, νομίζω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο. Από εκεί και πέρα έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τα ογκώδη. Προσπαθήσαμε και απομακρύναμε αυτό τον όγκο που υπήρχε χιλιάδων τόνων από του Κωτσάλου, σιγά, σιγά βλέπω ότι αρχίζει και μαζεύεται και να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Είμαστε ήδη σ` έναν πρόχειρο διαγωνισμό για να μπορέσουμε να βρούμε κάποιους που κάθε μήνα θα τα μαζεύουνε.

Ερ: Θα εμπλακεί και ιδιώτης στην απομάκρυνση των παλιών αντικειμένων και επίπλων;

Απ: Ναι. Αυτό θέλουμε να κάνουμε με έναν  πρόχειρο μικρό διαγωνισμό, τουλάχιστον στα στρώματα για τα οποία δεν υπάρχει διαχείριση. Τουλάχιστον εκεί κάτι πρέπει να δούμε, όλα τα άλλα μπορούμε να τα διαχειριστούμε  και μόνοι μας.

Ερ: Όσο καλή και να είναι η υπηρεσία, οργανωμένη με προσωπικό  δεν προλαβαίνει την λειτουργία  της πόλης;

Απ: Στα ογκώδη όχι. Αυτή την εβδομάδα στα ογκώδη είναι 4 φορτηγά που μαζεύουν. Μια μέρα μαζεύουμε, την άλλη μέρα γίνεται το ίδιο πράγμα.

Ερ: Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα γίνεται μόνο το καλοκαίρι και όχι όλο το χρόνο.

Απ: Η εικόνα η δική μου από τον Σεπτέμβριο που αναλάβαμε είναι ότι το ίδιο γίνεται όλο το χρόνο.  Είχαμε τον κορωνοϊό που όλοι ήταν στο σπίτι τους και κάνανε δουλειές και βγάζανε. Τώρα το καλό είναι ότι κόβονται παράβολα οπότε πατσίζουμε τα έξοδα.

Ερ: Μας λέτε δηλαδή ότι υπάρχει μια βελτίωση,  ότι οι πολίτες ενημερώνουν όταν βγάζουν ογκώδη;

Απ: Ακριβώς. Το ποσοστό όσων ενημερώνουν έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Ερ: Αυτό είναι καλό. Οι πολίτες περισσότεροι πλέον τηλεφωνούν και ενημερώνουν ότι βγάζουν την παλιά τους επίπλωση.

Απάντηση: Ανέβηκε ο αριθμός αυτός, ανέβηκε ο αριθμός των προστίμων, οπότε κάπου στη μέση θα καταλήξουν ότι θα υπάρχει ενημέρωση. Να δίνουν τις σωστές οδηγίες στην υπηρεσία, οπότε να σταματήσει αυτή η κακή εικόνα.

Διαβάστε επίσης