Και καλοκαιρινή εθελοντική αιμοδοσία στην Καβάλα

 Και καλοκαιρινή εθελοντική αιμοδοσία στην Καβάλα

Ξεκίνησε το πρωί, συνεχίζεται και τελειώνει αύριο το μεσημέρι η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας. 62η από τότε που ο σύλλογος δημιουργήθηκε. Η προσέλευση ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιητική. Αν αυτό συνεχιστεί αύριο τότε θα συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός μονάδων αίματος. Συμπράττουν (εκτός από παλιά και νέα μέλη του συλλόγου) 12 τουλάχιστον ομάδες εθελοντών αιμοδοτών της Καβάλας. Αξιοπρόσεκτη ήταν η συμμετοχή εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ Καβάλας. Η αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Στράτου Ραφαήλ Μπίνη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Ο πατέρας του εργάζεται στο ΕΚΑΒ Καβάλας κι έτσι υπήρξε η μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων του.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο νέος πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ανακοίνωσε ότι το Καλοκαίρι θα επιδιωχθεί να γίνει στην Καβάλα μια επιπλέον των ήδη γνωστών (Ανοιξιάτικων και Φθινοπωρινών) εθελοντική αιμοδοσία. Αυτή μάλιστα είναι πιθανό να οργανωθεί από κοινού από το σύλλογο και τους εθελοντές αιμοδότες του Επιμελητηρίου. Θα γίνει στο τέλος Ιουλίου καθώς τότε στο Νοσοκομείο υπάρχει η μεγάλη ανάγκη σε αίμα. Ο κ. Δημήτρης Χίζαρης είπε επίσης ότι στο Ν. Καβάλας υπάρχει πολυδιάσπαση των εθελοντών αιμοδοτών σε πολλούς συλλόγους. «Πρέπει να γίνει ότι στην Ξάνθη. Εκεί υπάρχει ένας μεγάλος σύλλογος και πολλές ομάδες εθελοντών αιμοδοτών» συμπλήρωσε.

Η εθελοντική αιμοδοσία γίνεται με τη συμμετοχή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου. Πραγματοποιείται στη Λέσχη Αξιωματικών, μετά από ευγενική παραχώρηση του χώρου από τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Μεραρχίας. Η οποία εδρεύει στην Καβάλα.

Διαβάστε επίσης