• 25 Απριλίου 2024,

Ολοκληρώθηκε το εργαστήρι κούκλας, ικανοποιημένος ο Βασίλης Βασιλάκης

 Ολοκληρώθηκε το εργαστήρι κούκλας, ικανοποιημένος ο Βασίλης Βασιλάκης

Την 31η Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε στην Καβάλα το εργαστήρι για εφήβους, με θέμα την κατασκευή και χειρισμό κούκλας και τελικόστόχο την παρουσίαση μιας ιστορίας. Ήταν πρωτοβουλία της ομάδας μελέτης διατήρησης και διάδοσης του λαϊκού παραμυθιού και παιχνιδιού.

Της γνωστής ομάδας των «Παραμυθάδων»,  σε συνεργασία με τον ηθοποιό σκηνοθέτη κατασκευαστή και χειριστή κούκλας Βασίλη Βασιλάκη (φωτογραφία).

Ο κ. Βασιλάκης έμεινε στην Καβάλα για περίπου έναν μήνα. Αποχωρεί προκειμένου να επανέλθει στα μέσα περίπου Νοεμβρίου για τηνεκδήλωση με την οποία θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Η δράση έγινε με την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού και όπως η ομάδα των «Παραμυθάδων» ανακοίνωσε, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Στην Πρωινή μίλησε ο έμπειρος ηθοποιός Βασίλης Βασιλάκης, μεταφέροντας την εμπειρία του από τη συμμετοχή στο εργαστήριο.

Ήταν φανερά ικανοποιημένος καθώς αυτά που έγιναν μάλλον και ο ίδιος δεν τα περίμενε.

Περιέγραψε το εργαστήριο ως μία ενδιαφέρουσα διαδικασία και είπε:

«Ξαφνιάστηκα ευχάριστα από τον αντίκτυπο που είχε το πρόγραμμα στους εφήβους που το παρακολούθησαν. Είχε ενδιαφέρον για τα παιδιά και πρέπει να σας πω ότι αυτά προσέρχονταν πιο νωρίς και έφευγαν μισή ώρα μετά το τέλος του εργαστηρίου. Είχαμε λίγο χρόνο στη διάθεσή μας αλλά τελικά υπήρξε αποτέλεσμα. Τώρα θα πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση για να παρουσιαστούν αυτά που κάναμε. Ακούω ότι θα γίνει εντός του Νοέμβρη. Πιθανότατα στη δημοτική βιβλιοθήκη. Τα παιδιά εκτιμώ ότι διψάνε για αυτό που δεν έχουν. Την τεχνολογία την έχουν. Όσο συνεργάστηκα μαζί τους ήθελα τα παιδιά να αισθάνονται ελεύθερα. Αποδείχτηκε λοιπόν ότι αυτή η ελευθερία είναι που κέντρισε. Ιδιαίτερα τους άρεσε αυτό που κάναμε γιατί ήταν κάτι πραγματικά διαφορετικό».

Διαβάστε επίσης