• 18 Μαΐου 2024,

Και παλιά αυτοκίνητα πέριξ του Σανατορίου

 Και παλιά αυτοκίνητα πέριξ του Σανατορίου

10 περίπου παλιά και άχρηστα οχήματα, κυρίως ασθενοφόρα, ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Καβάλας μεταφέρθηκαν προ μηνών στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην Νοσοκομείου στο Σανατόριο. Αυτή η μεταφορά διευκόλυνε το ίδρυμα να εξασφαλίσει 10 επιπλέον θέσεις στάθμευσης (απαραίτητες για τη λειτουργία του), τελικά μετέφερε το πρόβλημα των παλαιών οχημάτων σε μια περιοχή που έτσι κι αλλιώς έχει εγκαταλειφτεί στην τύχη της.

Τα οχήματα ήταν σε ακινησία εντός του περιβάλλοντα χώρου του νέου Νοσοκομείου. Οι θέσεις που άδειασαν χρησιμοποιούνται για παρκάρισμα των αυτοκινήτων εργαζόμενων – γιατρών κτλ.

Όλη η περιοχή του Σανατορίου και της πρώην Ορθοπεδικής κλινικής είναι στα γνωστά της χάλια. Ταυτόχρονα τα παλαιά και μη λειτουργικά αυτά αυτοκίνητα έγιναν στόχος. Λεηλατήθηκαν από τους γνωστούς- άγνωστους που κυκλοφορούν στην περιοχή. Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ντίνο Κλειτσιώτη ξεκίνησαν οι διαδικασίες τα οχήματα να οδηγηθούν σε «σκραπ» αλλά αυτές είναι χρονοβόρες κι ενδεχομένως – λόγω Covid- όχι πρώτης προτεραιότητας.

Όποιος βρεθεί σήμερα στο Σανατόριο θα αντιμετωπίσει τη γνωστή απογοητευτική εικόνα κτιρίων που δεν αξιοποιούνται και ρημάζουν. Αυτή ενισχύθηκε από τα συγκεκριμένα οχήματα. Λες και εκεί ήταν μια κατά τα άλλα κατάλληλη περιοχή για αυτά. Η Ιατρική Εταιρία προσπαθεί να μισθώσει στην Ιερά Μητρόπολη την παλιά ορθοπεδική κλινική αλλά κι αυτή η συνεργασία δεν εξελίσσεται. Κατόπιν τούτου το πρόβλημα διατηρείται κι επειδή υπάρχει η προαναφερθείσα εξέλιξη, ενισχύεται κιόλας. Σήμερα που είναι σε ισχύ η καραντίνα στην περιοχή βαδίζουν πολίτες που προτιμούν διαδρομές στο δάσος. Γίνονται μάρτυρες τόσο της γενικής όσο και της ειδικότερης κατάστασης και σχολιάζουν αρνητικά για τις ευκαιρίες που χάνονται για την Καβάλα. Φυσικά τα κτίρια στα οποία κυρίως αναφέρονται είναι ανοιχτά κι όποιος θέλει μπαίνει για να ψάξει να βρει αντικείμενα που πιστεύει ότι του είναι απαραίτητα. Κι όσο περνά ο καιρός τόσο οι έρευνες αυξάνονται αφού φύλαξη ή έλεγχος δεν υπάρχει.

 

Διαβάστε επίσης