Και τώρα μέσα τα κεφάλια !

 Και τώρα μέσα τα κεφάλια !

Με άστατο καιρό, με πολύ φαγητό και πολλές έντονες οικογενειακές στιγμές περάσανε οι μέρες του ΠΑΣΧΑ με απεριτίφ τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς προχθές Τρίτη 7/5.

Και χαλαρώσαμε και ξεκουραστήκαμε και μακριά από την δύσκολη καθημερινότητα μείναμε για αρκετά 24ωρα.

Και επειδή όλα τα καλά κρατάνε λίγο από χθες Τετάρτη έχουμε επανέλθει την πρώτη γραμμή και είμαστε έτοιμοι για νέες μάχες.

Το επόμενο τριήμερο μας περιμένει μέσα στον Ιούνιο και θα είναι το τριήμερο του Αγίου  Πνεύματος.

 

Με πολύ κόσμο και η Θάσος που για πρώτη φορά από αρχές Μαΐου ήταν τόσο έτοιμη για να υποδεχτεί εσωτερικούς και εξωτερικούς τουρίστες.

Το νησί είχε πολύ κόσμο με τους Ρουμάνους να δείχνουν από νωρίς τις προτιμήσεις τους.

 

Σχετικά εύκολα πέρασε στο Final Four ο Παναθηναϊκός που κέρδισε  και προχθές την Μακάμπι 81-72 και επιστρέφει στον κορυφαίο αυτό θεσμό μετά από 12 χρόνια.

 

Πάντως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μία νέα μεταβολή του καιρού που θα φέρει ένα νέο αλλά σύντομο κύκλο βροχής με νέα εμπλοκή αφρικανικής σκόνης.

Αυτή η μεταβολή είναι πολύ πιθανό να μας επηρεάσει μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.

 

Πολλά είναι τα παράπονα των κατοίκων του Παληού από το πάτερ της ενορίας τους τόσο για την επιλογή του να μην κάνει την περιφορά του επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή στους δρόμους του οικισμού  όσο και τον αποκλεισμό του προαύλιου χώρου της ενορίας στον κάτω όροφο για τους πιστούς το Μεγάλο Σάββατο της Ανάστασης αναγκάζοντας τον κόσμο να παραμένει  συνωστισμένος αριστερά και δεξιά  πάνω στον κεντρικό δρόμο.

 

Στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές με ότι αυτό συνεπάγεται για τα Ελληνικά κόμματα και τις περιοδείες των αρχηγών και των στελεχών τους να συνεχίζονται και να εντείνονται.

Πολλές αφίξεις θα έχουμε και στην Καβάλα τις επόμενες ημέρες.

 

Αυτή η εβδομάδα είναι και η εβδομάδα της Eurovision.

Προχθές Τρίτη έγινε ο πρώτος ημιτελικός δίνοντας το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό του Σαββάτου στην Κύπρο ενώ σήμερα το βράδυ το ίδιο εισιτήριο θα διεκδικήσει και η Ελλάδα με Μαρίνα Σάττι και το ζάρι.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι και η Ελλάδα θα κερδίσει την συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

 

Πάντως παρά το γεγονός ότι η τιμή της βενζίνης την περίοδο της εορταστικής περιόδου του ΠΑΣΧΑ ήταν πάνω από τα 2 ευρώ οι Έλληνες χρησιμοποιήσανε τα αυτοκίνητα τους προκειμένου να φτάσουν στον αγαπημένο τους προορισμό.

Αυτό δείχνουν όλα τα στοιχεία και κυρίως η κίνηση σε όλους τους μεγάλους εθνικούς δρόμους τόσο κατά την διάρκεια της μεγάλης εξόδου όσο και της μεγάλη επιστροφής.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή δύναμη.

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης