• 11 Μαΐου 2024,

Και τώρα τρέχουμε (για να κάψουμε αυτά που φάγαμε)

 Και τώρα τρέχουμε (για να κάψουμε αυτά που φάγαμε)

Την Κυριακή που μας πέρασε, δεύτερη μέρα του νέου έτους, η αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας θύμιζε  από προσέλευση κόσμου την Καθαρά Δευτέρα.

Μόνο που αυτοί που βρέθηκαν στην αλάνα δεν πήγανε για να πετάξουν αετό αλλά για να τρέξουν και να περπατήσουν προκειμένου να αρχίσουν να καίνε αυτά που φάγανε όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Μπορεί και φέτος οι γιορτές να είχανε αρκετούς περιορισμούς στον τρόπο διασκέδασης αλλά σίγουρα δεν είχανε περιορισμούς στην ποσότητα του φαγητού που καταναλώθηκε.

Για άλλη μια φορά σπάσαμε όλα τα ρεκόρ αφού φάγαμε τα πάντα, και καλά κάναμε , μέρες που ήτανε.

Απλά τώρα που περάσανε αυτές οι μέρες της υπέρ κατανάλωσης ήρθε η ώρα να βγούμε και πάλι στους δρόμους για να κάψουμε αυτά που φάγαμε.

Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή αφού θα μας πάρει μέρες να επανέλθουμε εκεί που ήμασταν προ εορταστικής περιόδου αλλά είμαστε αποφασισμένοι να το παλέψουμε.

Όσο πιο πολύ το φαγητό τόσο πιο πολύ και το τρέξιμο.

Μάλιστα αυτή την εβδομάδα που ο καιρός θα είναι σύμμαχος μας κάθε μέρα μετά το μεσημέρι αναμένεται να γεμίζει το παραλιακό μέτωπο της πόλης με συμπολίτες μας  που θέλουν και πάλι να βρούνε την αθλητική τους φόρμα.

 

Είναι αλήθεια ότι αυτές τις εβδομάδες τα νούμερα των ημερήσιων κρουσμάτων και σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο θα είναι εξωπραγματικά αλλά θα είναι αληθινά αφού η «ΟΜΙΚΡΟΝ» κάνει πάρτι και στην Ελλάδα.

Αυτό έχει και τα καλά του γιατί πλέον παίρνει σάρκα και οστά το σενάριο της ανοσίας της αγέλης χωρίς μάλιστα να επιβαρύνεται ιδιαίτερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας αφού στις περισσότερες περιπτώσεις η «ΟΜΙΚΡΟΝ» δεν θέλει νοσηλεία και αν μάλιστα είσαι και εμβολιασμένος μπορεί να την περάσεις χωρίς να καταλάβεις τίποτα.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος  που όλο και περισσότεροι επιστήμονες βλέπουν το τέλος της πανδημίας μέσα στο έτος αυτό.

Η επόμενη μετάλλαξη που θα έρθει θα κάνει τον ιό ακόμα πιο ήπιο μέχρι που να τον κάνει ενδημικό και να τελειώσει η ιστορία.

Πάντως είναι αλήθεια ότι την τριετία μας την έφαγε.

Όταν ξεκίνησε μιλάγαμε για ένα εξάμηνο και φτάσαμε στα τρία χρόνια.

 

Μετά την Υγειονομική κρίση που έτρεξε κάποιους μήνες παράλληλα και με την Ενεργειακή κρίση να ετοιμάζεστε για την Κλιματική κρίση.

Αυτά μας λένε οι μελλοντολόγοι και μας προετοιμάζουν για νέες περιπέτειες.

 

Πολλά ακούγονται και για την επιστροφή των μαθητών  στα θρανία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων  που μέχρι και σήμερα θα γίνει την ημέρα που έχει προγραμματιστεί ,την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Αρκετοί μιλήσανε για αναβολή μίας περίπου εβδομάδας ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι και να ανοίξουν κανονικά μετά από λίγο θα είναι τόσα πολλά τα κρούσματα που θα κλείσουν.

Εγώ λέω μην ακούμε κανέναν και να κλείσουμε τα αυτιά μας.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα , καλή εβδομάδα και καλή χρονιά !

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης