• 25 Απριλίου 2024,

Καινούργιο φρούτο το φαινόμενο της παγωμένης βροχής

 Καινούργιο φρούτο το φαινόμενο της παγωμένης βροχής

Η  πα­γω­μέ­νη βρο­χή δε δια­φέ­ρει α­πό την α­πλή βρο­χή αλ­λά συμ­βαί­νει ό­ταν οι στα­γό­νες βρο­χής πέ­φτουν α­πό το σύν­νε­φο σε θερ­μο­κρα­σί­ες χα­μη­λό­τε­ρες των 0°C. Έ­τσι πα­γώ­νουν ό­ταν έρ­θουν σε ε­πα­φή με το έ­δα­φος ή άλ­λα α­ντι­κεί­με­να, σχη­μα­τί­ζο­ντας πά­γο (glaze) α­να­φέ­ρει.

Η πα­γω­μέ­νη βρο­χή σχη­μα­τί­ζε­ται κυ­ρί­ως ό­ταν έ­να θερ­μό μέ­τω­πο με­τα­φέ­ρε­ται πά­νω α­πό μια πε­ριο­χή ό­που προ­η­γή­θη­κε αρ­κε­τό κρύ­ο. Πέ­φτει α­πό ό­λα τα σύν­νε­φα που φέρ­νουν βρο­χή ό­πως τα με­λα­νο­στρώ­μα­τα (Nimbostratus Ns) ή τους σω­ρει­το­με­λα­νί­ες (cumulonimbus Cb).

Πρό­κει­ται για πο­λύ σπά­νιο φαι­νό­με­νο.

Η παγωμένη βροχή όπως καταλαβαίνετε είναι ένα καινούργιο φρούτο αποτέλεσμα μάλλον της κλιματικής αλλαγής.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε την βροχή , την καταιγίδα , το χιόνι  το χαλάζι, τον καύσωνα.

Με το που άρχισε να μπερδεύεται το πράγμα μπήκανε στο παιχνίδι και οι παγωμένες βροχές και οι υγροί καύσωνες και ένα σωρό άλλα φαινόμενα που μοιάζουν με διασκευές

( remix) των γνωστών καιρικών φαινομένων που μας απασχολούσανε μέχρι σήμερα.

Πάντως η παγωμένη βροχή έτσι όπως το ακούμε φαίνεται να είναι κάτι μεταξύ βροχής και χιονόνερου αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τους επιστημονικούς όρους του φαινομένου.

Ενα κλικ πριν την νιφάδα.

 

Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τον Νίκο Γαλανό τον ηθοποιό να βγαίνει και να μας μιλάει για διάφορα περιστατικά που έζησε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Κατά διαστήματα θυμάται όμορφες και δύσκολες στιγμές που έζησε δίπλα της είτε ως συπμρωταγωνιστής της στο σινεμά είτε στην τηλεόραση.

Πέστα όλα με την μία για να τελειώνουμε.

Αυτή την ιστορία θα έχουμε κάθε φορά που θυμάται κάτι ο Γαλανός με την Αλίκη ;

Εκτός και αν τα θυμάται εσκεμμένα ένα – ένα προκειμένου να έχει λόγο για να βγαίνει  κάθε τόσο στις διάφορες εκπομπές και να τα μοιράζεται με το τηλεοπτικό κοινό.

 

Από την Κυριακή αναμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας έστω και μικρή γιατί τα τελευταία 24ωρα κοκιννίσανε τα μαγουλάκια.

Όσο αφορά τις ημέρες των Χριστουγέννων κάπου πήρε το αυτάκι μου ότι θα τις περάσουμε με κοντομάνικα.

Λέτε ;

Καλημέρα και

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης