Κακοκαιρία έντονη, σύντομη και χωρίς προβλήματα!

 Κακοκαιρία έντονη, σύντομη και χωρίς προβλήματα!

Επιβεβαιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι προβλέψεις των ειδικών για τη χθεσινή κακοκαιρία στο Ν. Καβάλας.

Ήταν έντονη, γρήγορη και δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα. Ξεκίνησε από τα δυτικά του Νομού Καβάλας νωρίς το πρωί της Τρίτης. Στις 10 όλα είχαν τελειώσει κι ο ήλιος επανήλθε κανονικά στη θέση του.

Αργότερα χθες το μεσημέρι ήταν σα να μην έγινε ποτέ και τίποτα! Ο καιρός είχε ομαλοποιηθεί πλήρως! Η ΔΕ Ορφανού του Δήμου Παγγαίου είχε τις πρώτες έντονες βροχές και καταιγίδες σχεδόν πριν ξημερώσει. Γρήγορα το κύμα κακοκαιρίας επεκτάθηκε ανατολικά αλλά με λιγότερες από τις αναμενόμενες καταιγίδες. Συνοδεύονταν από ισχυρούς νότιους ανέμους. Η κακοκαιρία κορυφώθηκε από τις 7.30 το πρωί και για δύο περίπου ώρες.

Στην Καβάλα υπήρξε διακοπή, ξανάβρεξε αρκετά δυνατά αλλά στις 10 το πρωί δόθηκε λήξη συναγερμού. Εν τω μεταξύ στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Άσπρης Άμμου, επιβατικό αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του. Προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες. Ευτυχώς υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές. Ένα δέντρο έπεσε στην Ελευθερούπολη, στην έξοδο προς Νικήσιανη. Γρήγορα ο Δήμος Παγγαίου το απομάκρυνε. Το δέντρο έπεσε στο πεζοδρόμιο και δεν ενόχλησε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

«Δεν υπήρξε κάτι σοβαρό» είπε στην Πρωινή ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης. Έπεσαν σε διάφορα σημεία κλαδιά δέντρων. Χθες το πρωί συνεργείο της αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ «μάζεψε» νερά κοντά στα δημοτικά κοιμητήρια. Αρκετά είχαν συγκεντρωθεί και μπροστά στον δρόμο προς τη συνοικία του Περιγιαλίου. «Δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα» είπε για το σύνολο του Νομού Καβάλας ο κ. Σταύρος Κιβράκης, της Πολιτικής Προστασίας. Ήταν ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η κακοκαιρία κινήθηκε γρήγορα επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των ειδικών. Την ερχόμενη Παρασκευή θα συνεδριάσει στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» το Συντονιστικό της ΠΕ Καβάλας. Θα ασχοληθεί με τον Χειμώνα που πλησιάζει.

Εξ αιτίας της δυνατής βροχής νωρίς χθες το πρωί υπήρξαν προβλήματα στη λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών και ουρές στο κέντρο της πόλης καθώς την ώρα που όλοι πήγαιναν στη δουλειά τους έβρεχε αρκετά. Ίδιες εικόνες ουράς και συνωστισμού υπήρξαν την ίδια ώρα και έξω από αρκετά σχολεία μιας που δεν ήταν λίγοι οι γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους. Τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα περπατούσαν και θα πήγαιναν μόνοι τους στο σχολείο.

 

 

Διαβάστε επίσης