Σχετικά σύντομη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

 Σχετικά σύντομη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

Η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ήταν σχετικά σύντομη καθώς σε αντίθεση με πολλές προηγούμενες ολοκληρώθηκε σε περίπου τέσσερις ώρες.

Η διάρκεια της συνεδρίασης θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο μικρή αν δεν υπήρχαν οι γνωστές υπερβολές και τα πολλά λόγια σε θέματα που δεν είναι «καθαρά» δημοτικά. Έχουν σχέση με τις εχθροπραξίες μεταξύ Αζέρων και Αρμενίων όπως επίσης την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή.

Επειδή τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν μόνο οκτώ, τα περισσότερα από τα οποία ψηφίστηκαν με ευρεία πλειοψηφία, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ενδιαφέρον μόνο στο πρώτο μέρος της. Όταν ρώτησαν διάφορα θέματα τη διοίκηση οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Σε ερώτηση του Βαγγέλη Παππά για το πότε θα αποχωρήσουν οι πρόσφυγες από το Ασημακοπούλου για να τηρηθεί η υπόσχεση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης απάντησε αρνητικά. Δεν φαίνεται δηλαδή ότι περιμένει να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από το στρατόπεδο εντός του 2020.

Εγκρίθηκε η εισήγηση της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Καβάλας για την κοπή πέντε δέντρων στο κάτω μέρος της Κεντρικής Πλατείας. Με ταυτόχρονη υπόσχεση της διοίκησης ότι τα δέντρα αυτά θα αντικατασταθούν. Η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Ευαγγελία Δρακονάκη σχολίασε το περιεχόμενο της συνεδρίασης μιλώντας στην Πρωινή και είπε τα εξής: «Η διάρκεια της συνεδρίασης τέσσερις ώρες είναι μία εύλογη διάρκεια. Θα μπορούσε η συνεδρίαση να είναι πιο σύντομη. Ήταν μία συνεδρίαση αναμενόμενη».

Σχετικά με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο, παρά το ότι ο ίδιος επιμένει ότι έχει αποχωρήσει από το κόμμα προ πολλού, επικράτησε η άποψη που διατύπωσε η πρώην Δήμαρχος κ.Δήμητρα Τσανάκα. Ζήτησε να υπάρξει σχετικό ερώτημα στην ΚΕΔΕ καθώς όπως εκτιμά δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν με τη Χρυσή Αυγή θα πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση σε όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας.

Το πρωί της Δευτέρας συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Στη συνεδρίαση τροποποιήθηκε ο προϋπολογισμός για να διευκολυνθεί η πρόσληψη 30 τελικά επιπλέον καθαριστριών και καθαριστών. Στόχο Θα έχουν να βοηθήσουν στην καθαριότητα των σχολείων. Σε σχετική ερώτηση η κ. Δρακονάκη είπε ότι η κατάσταση στην καθαριότητα των σχολείων εξομαλύνεται και όπως άφησε να εννοηθεί συμφωνεί οι επιπλέον καθαρίστριες και καθαριστές να είναι 30. Όπως είπε οι ανάγκες του Δήμου σε αυτή την ειδικότητα είναι μεγάλες. Σημειώνουμε ότι οι 30 επιπλέον καθαρίστριες θα απασχοληθούν 4 ώρες την ημέρα για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών.

Διαβάστε επίσης