• 6 Μαΐου 2024,

Καλά λόγια Μ. Λαζαρίδη για Μ. Δράκο που παραιτείται

 Καλά λόγια Μ. Λαζαρίδη για Μ. Δράκο που παραιτείται

Σε συνέχεια των γεγονότων της Δευτέρας, όσων ειπώθηκαν στη διάρκεια της συνεντεύξεως τύπου του βουλευτή Νίκου Παναγιωτόπουλου, μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Μακάριος Λαζαρίδης. Υποστήριξε το έργο που έγινε στη ΝΟΔΕ Καβάλας επί των ημερών του Μπάμπη Δράκου, διευκρίνισε ωστόσο ότι το καταστατικό του κόμματος πρέπει να τηρηθεί. Συμφώνησε δηλαδή με τη νέα εγκύκλιο, βάσει της οποίας υπάρχει ασυμβίβαστο για τον υποψήφιο πρόεδρο της νομαρχιακής επιτροπής, ενόσω είναι και γενικός γραμματέας κάποιου δήμου.

«Ο Χαράλαμπος Δράκος είναι ένας πρόεδρος που σεβόμαστε και τιμούμε. Αλλά υπάρχει το άρθρο του νέου καταστατικού», επεσήμανε ο Μακάριος Λαζαρίδης. Δεν είναι ζήτημα του κ. Δράκού, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, που θύμισε ότι ο κ. Δράκος μπορεί να αποφασίσει προσωπικά και να επιλέξει την προεδρική υποψηφιότητα στη ΝΟΔΕ, αρκεί βεβαίως να παραιτηθεί από τη θέση του στο δήμο Καβάλας.

Όλα τα σχόλια περί των εσωκομματικών δεδομένων της ΝΟΔΕ Καβάλας, ο κ. Λαζαρίδης τα χαρακτήρισε ως «μικρά γεγονότα». «Αν ασχολούμαστε μ’ αυτά τότε κάνουμε κακό στη Νέα Δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, ο κ. Λαζαρίδης εμφανίστηκε άκρως υποστηρικτικός. «Η Καβάλα έχει και θα συνεχίσει να έχει δήμαρχο την κ. Τσανάκα», υπογράμμισε. Σχετικά με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ των επόμενων βουλευτικών εκλογών, ο Μακάριος Λαζαρίδης παρατήρησε πως θα είναι τα καλύτερα που είχε ποτέ το κόμμα. «Σας θυμίζω ότι είμαι σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου και ότι πράττω γίνεται κατόπιν συνεννοήσεώς μου μαζί του», σημείωσε απαντώντας στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν ακολούθησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην περιοδεία του και προτίμησε να βρίσκεται την 25η Μαρτίου στην Καβάλα.

Εντωμεταξύ, τόσο τη Δευτέρα όσο και χθες Τρίτη σημειώθηκε κινητικότητα στο δημαρχείο. Ο Μπάμπης Δράκος οριστικοποίησε την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δήμο κι ενημέρωσε σχετικά τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα. Αρχικά η δήμαρχος φέρονταν να αναζητά τον αντικαταστάτη του κ. Δράκου, ωστόσο χθες το μεσημέρι δήλωσε πως κάτι ανάλογο δε θα γίνει. Καθώς σε ένα χρόνο θα διεξαχθούν εκλογές. Ειδικότερα η δήμαρχος δήλωσε για το θέμα: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Μπάμπη Δράκο. Θα κάνει τις επιλογές του. Κατάλαβα ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του γενικού γραμματέα. Θέση από την οποία μας πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια. Δε σκοπεύω να προτείνω κάποιον ως επόμενο γενικό γραμματέα του δήμου Καβάλας. Η θέση θα παραμείνει κενή. Άλλωστε σε ένα χρόνο θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές».

Διαβάστε επίσης