• 24 Απριλίου 2024,

Ταιριάζει κέντρο διασκέδασης στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς;

 Ταιριάζει κέντρο διασκέδασης στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς;

Με πρόσφατες δηλώσεις που παραχώρησαν τόσο η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα όσο και η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου επανέρχεται το σενάριο λειτουργία νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς. Χωρίς να προχωρήσουν σε λεπτομέρειες οι κυρίες Τσανάκα και Ιωσηφίδου αναφέρονται σε σχετική πρόταση, η οποία τους έχει κατατεθεί και την οποία εξετάζουν.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 άρχισε να λειτουργεί το κτήριο και φυσικά να υπάρχει εμπορική κίνηση στο υπόγειο της ΔΑΚ. Σήμερα ωστόσο, από τον αρχικό αριθμό των ιχθυοπωλείων έχουν απομείνει να λειτουργούν μόνο τα δύο. Μάλιστα για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών οι πάγκοι με τα ψάρια μεταφέρθηκαν στην είσοδο των δύο διαδρόμων από την πλευρά της οδού Καράνου.

Ο υπόλοιπος χώρος του υπογείου παραμένει άδειος και δυστυχώς δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Εκεί υπάρχει κατάστημα που δε λειτουργεί και εντός του οποίου έχουν αποθηκευτεί ποδήλατα, από εκείνα που ο δήμος νοικιάζει στους πολίτες. Στις «ένδοξες» εποχές στα περίπου 18 καταστήματα του υπογείου λειτουργούσαν έως και 27 επαγγελματίες. Σήμερα περισσότερα είναι τα ιχθυοπωλεία που λειτουργούν στο κέντρο της πόλης και μόλις δύο στο υπόγειο της ΔΑΚ.

Παρόλα αυτά οι Καβαλιώτες κατεβαίνουν στο υπόγειο του κτηρίου ίσως και από συνήθεια. Κίνηση επομένως υπάρχει ωστόσο έχει περιορισθεί. Γενικότερα, ίσως και λόγω της κρίσης, η κίνηση της Δημοτική Αγορά έχει περιορισθεί έστω κι αν λειτουργεί το πολυκατάστημα του ισογείου, το οποίο έλκει ως «μαγνήτης» το κοι8νό και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κτηρίου.

Στον όροφο των καταστημάτων της ΔΑΚ υπάρχουν αρκετά άδεια καταστήματα και από την πλευρά της οδού Καράνου. Προφανώς η κρίση επηρέασε και τη ΔΑΚ κάτι αυτονόητο κι αναμενόμενο. Ο προβληματισμός πάντως είναι ένας και συγκεκριμένος. Κατά πόσο ταιριάζει η λειτουργία ενός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας. Κάτι που φαίνεται να πιστεύουν οι επιχειρηματίες που κατέθεσαν στη συγκεκριμένη πρόταση.

Οι δύο εναπομείναντες ιχθυοπώλες του υπογείου δεν είναι διατεθειμένοι να αποχωρήσουν. Εκτός εάν υποχρεωθούν. Ένα εναλλακτικό σενάριο αναφέρεται στην μετατροπή των καταστημάτων του υπογείου σε αποθηκευτικό χώρο για τη διευκόλυνση του πολυκαταστήματος.

 

Διαβάστε επίσης