Τρεις νέες εταιρείες θέλουν δρομολόγια στην Κεραμωτή το 2019!

 Τρεις νέες εταιρείες θέλουν δρομολόγια στην Κεραμωτή το 2019!

Σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών το υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας θα εξετασθούν αιτήματα τριών ναυτιλιακών εταιρειών, προερχόμενες από την περιοχή Σαλαμίνας. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι τρεις εταιρείες με ισάριθμα σκάφη, ένα για κάθε εταιρεία, ζητούν δρομολόγια για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο στην πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής.

Τα αιτήματά τους είναι πιθανόν να γίνουν δεκτά αν και αφορούν μόνο στο καλοκαίρι του 2019 και όχι στους μήνες που μεσολαβούν από το Νοέμβριο 2018 έως το Μάη 2019. Τα αιτήματα των εταιρειών αναφέρονται σε τρία διαφορετικά πλοία που συνήθως εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή της Σαλαμίνας. Πρόκειται για τα πλοία «Γεώργιος», «Σπυρίδων» και «Πάραλος». Αν τα αιτήματα γίνουν δεκτά τότε το καλοκαίρι του 2019 στο λιμάνι της Κεραμωτής και αντιστοίχως του Λιμένα Θάσου αναμένεται συνωστισμός πλοίων. Αφού με τα τρία επιπλέον σκάφη ο αριθμός θα ανέρθει σε 17 και 18 υπολογίζοντας και τα υφιστάμενα.

Σε εκκρεμότητα, στο ΣΑΣ, βρίσκεται το αίτημα της εταιρείας Φιλιάγκος που θέλει να φέρει ένα νέο φέρυ μποτ στη γραμμή της Κεραμωτής από τον προσεχή Ιούνιο του 2019.

Διαβάστε επίσης